Presentasjon av boka Tvangsevakueringa

ACADEMIA BOREALIS, Nord-Norges Vitenskapsakademi inviterer onsdag 2. desember 2020, kl. 1900 til presentasjon av boka Tvangsevakueringa av prof. emérita Ingunn Elstad, Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet. Arrangementet er fulltegnet for fysisk oppmøte, men blir streamet live.

 

 

 
 
Tvangsevakueringa og brenninga av Finnmark og Nord-Troms hausten 1944 var ikkje først og fremst militær taktikk. Målet var å fjerne dei sivile. Det er hovudtråden i boka, som er kommen på Orkana Akademisk forlag.
 
Dette er den mest fullstendige framstillinga til no av tvangsevakueringa hausten 1944, då Finnmark og Nord-Troms fekk ei anna historie enn resten av landet.
 
Kommentar ved prof. Stian Bones, Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi, Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet.

Spørsmål og debatt.
 
Møtet er fulltegnet for fysisk oppmøte, men arrangementet blir også streamet av Result ved Universitetsbiblioteket i Tromsø, Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi. Følg lenken under for å se med på live streaming onsdag 2.12. kl. 1900:
Presentasjon av boka Tvangsevakueringa
Live: 12/02/2020 7:00:00 PM
 
Med forbehold om endringer (i disse koronatider)
 
V e l k o m m e n!
Når: 02.12.20 kl 19.00–20.30
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum
Sted: Digitalt
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Ansvarlig:
Legg i kalender