Lyngedal ny direktør ved IVT-fakultetet

Åsunn Lyngedal er ansatt som ny fakultetsdirektør ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fak) ved UiT i Narvik.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 19.11.20 00:00 Oppdatert: 19.11.20 14:26
Narvik

Åsunn Lyngedal er ansatt som ny direktør ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi ved UiT i Narvik. Foto: Stortinget


Lyngedal er i dag stortingsrepresentant for Nordland AP, og overtar direktørjobben etter Bjørnar Storeng, som går av med pensjon ved kommende årsskifte. 

Dekan Bjørn Solvang ved IVT-fakultetet er svært glad for valget av ny direktør:
- Åsunn har en lang og bred erfaring med forvaltningsoppgaver, et stort kontaktnettverk og et hjerte for Nord-Norge. Både undertegnede og de ansatte ved UiT i Narvik ser frem til å jobbe med Åsunn for å videreutvikle ingeniør- og teknologistudiene for hele landsdelen.

- Heldig!

Lyngedal selv ser fram til å tiltre.
- Jeg er heldig! Fra neste høst skal jeg få være en del av UiT-laget som fakultetsdirektør ved fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi. Fakultetet er det eneste i UiT som har hovedsete utenfor Tromsø, så nå skal jeg leve hverdagslivet mitt i Narvik igjen. På campus i Narvik får jeg mulighet til å bidra til samfunnsutvikling på en ny arena og det gleder jeg meg veldig til! Vi har studier i Alta, Tromsø, Bodø og Mo i tillegg til Narvik, og jeg ser fram til å samarbeide med studenter, ansatte og samarbeidspartnere i alle byene, sier hun.

Utdannet jurist

Lyngedal er utdannet jurist og har blant annet vært ansatt som kommuneadvokat i Narvik, direktør ved Nord-Norges Europakontor og daglig leder i Narvikregionen Næringsforening. Hun ble valgt inn på Stortinget for perioden 2017 – 2021, der hun de første to årene var medlem av finanskomiteen og i dag er medlem av næringskomiteen.

Det var i alt 18 søkere til stillingen som fakultetsdirektør. Fire valgte underveis i prosessen å trekke sitt kandidatur.

Biografi Åsunn Lyngedal

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 19.11.20 00:00 Oppdatert: 19.11.20 14:26
Narvik
Vi anbefaler