Midler til samarbeid med Portugal på havrelaterte fagområder

Portugal satser sterkt på blå økonomi og har utviklet et eget Blue Growth programme som har som hovedmål å fremme kunnskap om bærekraftig utvikling og miljøvern. Det kan være innen fiskeri og akvakultur, utnytting av ressurser i havet, grønn energi til havs, maritim industri som for eksempel transportteknologi, kommersielle havner, offshore infrastruktur, robotteknologi, teknologi for utvinning av ressurser på dypt hav, kartlegging og kartografi, blå bioteknologi og miljøvern. Mulighetene er mange!

 

Ryseth, Elin Margrethe
Publisert: 23.09.20 09:01 Oppdatert: 23.09.20 12:47
Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik

Ved hjelp av finansiering fra EØS-midlene kan norske skoler, videregående og yrkesfaglige skoler, fagskoler, høyere utdannings- og forskningsinstitusjoner, bedrifter og andre organisasjoner etablere utdanningssamarbeid med partnere fra Portugal.

Det lyses nå ut 1,550 millioner euro med søknadsfrist 11. desember 2020

I utlysningen oppfordres det til å tenke tverrsektorielt og tverrfaglig. Det er spesielt et ønske om å kombinere ulike fagområder med et marint/maritimt fokus. Videre vektlegges prosjekt som lykkes i å styrke synergier mellom utdanning, forskning og næringsliv. Det kan blant annet søkes om støtte til utveksling av ansatte, studenter og til å utvikle felles aktiviteter som pensumutvikling, intensivkurs og opplæringskurs med vekt på bærekraft og miljøvern i maritime næringer på alle utdanningsnivå.

Er du interessert i høyere utdanningssamarbeid for å styrke kvaliteten på marine og maritime utdanninger? Har du et allerede pågående samarbeid med Portugal som du ønsker å videreutvikle eller ønsker du å utvikle et nytt samarbeid? Det er fullt mulig å bygge på et allerede eksisterende Erasmus+ samarbeid. Det er heller ikke et krav om flere partnere, men partnere fra Island og Liechtenstein kan inkluderes. 

Les mer om utlysningen her.

Om du ønsker å høre mer om hvilke muligheter som finnes så er du velkommen til å delta på et webinar om denne utlysningen og tilsvarende utlysning på forskningssamarbeid med Portugal den 29.september kl.10 (norsk tid). Påmelding gjøres her. Webinaret arrangeres i regi av Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning).

Har du spørsmål om utlysningen eller lurer på noe mer om EØS midlene, ta kontakt med seniorrådgiver Elin Ryseth (elin.m.ryseth@uit.no) i Seksjon for internasjonalt samarbeid.

Du finner også mye generell info om EØS midlene her.

Ryseth, Elin Margrethe
Publisert: 23.09.20 09:01 Oppdatert: 23.09.20 12:47
Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik
Vi anbefaler