Digital avslutning ved campus Narvik

Det ble en heldigital avslutning på studiene for bachelor- og masterstudenter ved campus Narvik.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 05.06.20 00:00 Oppdatert: 05.06.20 14:19
Narvik

UiTs rektor Anne Husebekk hilste til avgangsstudentene ved UiT i Narvik under fredagens heldigitale avslutningsseremoni. Til høyre Bjørnar Storeng, direktør ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi. 

Korona-situasjonen har satt en stopper for større arrangementer. Med et ønske om likevel å gjøre stas på studentene ble det sydd sammen en heldigital avslutning for ingeniør- og økonomistudentene ved UiT i Narvik. Hilsninger fra rektor, dekan og instituttledere var krydret med musikalske innslag i den drøyt halv time lange seansen, som foregikk via Zoom.

UiTs rektor Anne Husebekk berømmet studentene for måten de har håndtert nedstengningen av campus og universitetet som følge av koronakrisen. Hun takket også studentene i Narvik for tålmodigheten de har vist gjennom skoleåret i forbindelse med den omfattende ombyggingen som pågår ved campus. En ombygging som vil gjøre campus i Narvik til et av landets mest fremtidsrettede studiesteder. Husebekk var samtidig glad for at opptakstallene for kommende år befester UiTs stilling som en av landets desidert mest populære undervisningsinstitusjoner, og ønsket samtidig avtroppende studenter velkommen tilbake for ytterligere faglig påfyll.

Faglig selvtillit

Dekan Bjørn Solvang ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fak) understreket at studentene er grunnsteinen i universitetsorganisasjonen, og påpekte at nå ventet jobbmarkedet - og dermed en ny hverdag - for de fleste avgangsstudentene. Med vitnemålet nå trygt i hånden ba han studentene utstråle faglig selvtillit i sitt møte med potensielle arbeidsgivere. Videre ba han studentene i møtet med arbeidsmarkedet om å vektlegge engasjement og samarbeidsvilje, ta med seg nysgjerrigheten og vise vilje til endring. Samtidig minnet han om at utdannelse er synonymt med livslang læring og ikke stopper opp ved utdeling av et vitnemål. 

Som en del av markeringen vil det også bli laget en gave til de studentene som i år fullfører sine bachelor- eller masterstudier ved UiT i Narvik. De som ønsker å motta denne gaven, kan melde sin interesse på denne lenken: https://nettskjema.no/a/151683. Gaven vil kun bli sendt til adresser i Norge. 

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 05.06.20 00:00 Oppdatert: 05.06.20 14:19
Narvik
Vi anbefaler