Veronica Haug er ny instituttleder på IBS

Institutt for barnevern og sosialt arbeid (IBS) får ny instituttleder 1. august 2020.

Evensen, Anita
Publisert: 04.06.20 00:00 Oppdatert: 04.06.20 08:33
Tromsø Alta Harstad

Veronica Haug er intervjuet av dekan Sonni Olsen

Førsteamanuensis Veronica Haug er tilsatt som ny instituttleder på institutt for barnevern og sosialt arbeid.

Gratulerer med ny jobb! Kan du fortelle litt om deg sjøl og din bakgrunn?

Tusen takk, jeg gleder meg og er stolt over å ha fått tilliten og ansvaret for å lede instituttet neste periode. Jeg bor med familie i Alta, og er født og oppvokst i Tromsø. Jeg er førsteamanuensis i sosialt arbeid og sosialpedagogikk på IBS, og jeg har jobbet på instituttet siden 2008. Jeg har lang erfaring fra både sosionom- og barnevernpedagogutdanningene med ulike roller som emne- og fagansvarlig, stipendiat, koordinator og instituttleder. Til sammen har jeg 20 års erfaring fra undervisning, veiledning og ledelse i offentlig og privat sektor. Min utdannelsesbakgrunn er master i sosialt arbeid fra Nord Universitet og ph.d i sosialt arbeid og sosialpolitikk fra OsloMet. Siden 2017 har jeg vært leder av FORSA Norge, som er en forening for forskning i sosialt arbeid. Gjennom FORSA Norge har jeg vært engasjert i å skape konferanser og andre arrangement som fremmer forskning i sosialt arbeid, noe som også har gitt meg et godt faglig nasjonalt nettverk jeg tenker vil være nyttig i jobben som instituttleder.

Du skal lede et institutt med aktivitet på tre studiesteder. Hva tenker du om oppgavene som ligger foran deg?

Vi har et stort potensiale for å samarbeide og bruke ressurser på tvers av de tre campusene i Alta, Tromsø og Harstad. Med så mye kompetanse som vi har blant de ansatte, tenker jeg at ledelsen har en viktig funksjon i å motivere, inspirere og legge til rette for at de ansatte får brukt sin kompetanse best mulig i utdanning og forskning. Som leder er jeg derfor opptatt av å bli godt kjent med kompetansen på instituttet, og har en ambisjon om at ansatte skal oppleve at den nye ledergruppa både er synlig og engasjert på alle våre campuser. For å få dette til planlegger jeg å ha arbeidsuker på alle studiestedene,  og jeg vil legge vekt på å utvikle hensiktsmessige strukturer for samarbeid, informasjonsflyt og beslutningsprosesser på tvers av campuser.

 

Hvilke tanker gjør du deg om utvikling av instituttet?

Jeg tenker at instituttet nå går inn i en fase hvor vi bør konsentrere oss om tre hovedområder. For det første handler det om å styrke kvaliteten i profesjonsutdanningene. De nye nasjonale retningslinjene for utdanningene skal både operasjonaliseres og implementeres, samtidig som vi skal videreutvikle profilen på våre utdanninger. I tillegg har vi koronasituasjonen som gjør at vi må kontinuerlig være oppdatert på retningslinjer og få til gode tilpasninger av instituttets undervisningsaktivitet. Vi har jo også masterutdanninger i både sosialt arbeid og barnevern, og det blir viktig at vi bruker kompetansen godt på instituttet slik at vi leverer god kvalitet på disse.

Det andre området for utvikling er satsning på forsknings- og utviklingsaktivitet som er i tråd med strategiplanen til instituttet og UiT. Vi har flere forskningsgrupper som er aktive og dyktige, og det blir spennende å få være med på prosessen med å videreutvikle forskningsaktiviteten på instituttet. Jeg mener vi bør ha som mål å bli flinkere til å formidle vår forskning utad i lokalsamfunnet, nasjonalt og i ulike medier.

Det tredje området for utvikling tenker jeg handler om å synliggjøre instituttet som en relevant og aktuell samfunnsaktør både lokalt og nasjonalt. Vi er jo allerede i dag engasjert i f.eks. Universitets-Nav, og vi skal jobbe videre med Universitetsbarnevern som et nytt satsningsområde. Slike prosjekter gir oss gode muligheter for å øke vår kompetanse, utvide våre nettverk og bruke praksisnær kunnskap i både undervisnings- og forskningsaktiviteten på instituttet. Jeg tenker at vi helt klart har et stort potensiale for å samarbeide tettere med praksisfelt og andre samarbeidspartnere, noe som vil komme både studentene, praksisfeltet og ansatte til gode.   

Oppsummert tenker jeg at mange av målene for instituttet handler om bli et tydeligere og synligere institutt som systematisk jobber sammen for å nå våre strategiske målsettinger. Vi må da være flinke til å forvalte kompetansen hensiktsmessig slik at det gir best mulig resultater i undervisning, utviklingsarbeid og forskning. Det å lede denne prosessen er både spennende og utfordrende, og jeg gleder meg til å sette i gang med arbeidet.

 

Kontaktperson:
Instituttleder Veronica Haug, telefon 784 50280, e-post:  veronica.haug@uit.no

Evensen, Anita
Publisert: 04.06.20 00:00 Oppdatert: 04.06.20 08:33
Tromsø Alta Harstad
Vi anbefaler