Del din historie til Sannhets- og forsoningskommisjonen Bodø 19.-20. juni

Innsamling av personlige historier til granskingen vil foregå i Bodø i forbindelse med det åpne møtet på Stormen. 

Sannhets- og forsoningskommisjonen gransker på oppdrag fra Stortinget fornorskingspolitikk og urett overfor samer, kvener/norskfinner og skogfinner.


Kommisjonen skal sørge for å bringe personlige erfaringer og historier frem i lyset og skal legge til rette for at enkeltpersoner får mulighet til å fortelle sin historie om urett som ble begått mot dem personlig eller andre nærstående. Kommisjonen vil undersøke hvordan virkningene av uretten har påvirket eller påvirker deres livssituasjon. Som en del av dette gjennomfører Sannhets- og forsoningskommisjonen intervjuer for å dokumentere fornorskingens virkninger. Innsamlet intervjumateriale inngår i Sannhets- og forsoningskommisjonens grunnlagsmateriale og vil bli arkivert på forsvarlig måte i kommisjonens arkiv.

I forbindelse med det åpne møtet i Bodø vil kommisjonen gjøre intervju med de som samtykker til det. Intervjuene kan gjennomføres fredag 19. juni mellom kl. 09.00 til 14.00 og lørdag mellom kl. 09.00 til 17.00.

Dersom du ønsker å la deg bli intervjuet, ber vi deg om å avtale tid med utreder Anna-Kaisa Räisänen. Kontaktinformasjon er:

Telefon: 776 23 265 / Mail: anna-kaisa.raisanen@uit.no

 

For mer informasjon om det å dele sin historie og hvordan intervjuene foregår, gå inn på vår hjemmeside: https://www.uit.no/kommisjonen/deldinhistorie

 

 

Starter: 19.06.20 kl 09.00
Slutter: 20.06.20 kl 17.00
Hvor: Bodø
Sted: Bodø
Målgruppe: Gjester / eksterne
Kontakt: Anna-Kaisa Räisänen.
E-post: anna-kaisa.raisanen@uit.no
Legg i kalender