Stor økning i antall studiesøkere til Bachelor i geologi ved UiT

I dag ble søkertallene til norske institusjoner for høyere utdanning offentliggjort, og vi kan glede oss over en stor interesse for å studere geologi ved UiT.

Mortensen, Kai
Publisert: 24.04.20 11:45 Oppdatert: 24.04.20 11:42

Det er totalt 285 søkere som har Bachelor i geologi ved UiT blant søkealternativene, og av disse er 37 førsteprioritetssøkere. Tilsvarende tall i fjor var henholdsvis 168 og 15.

Institutt for geovitenskap har jobbet på flere ulike områder det siste året for å øke søkertallene.
Viktigste tiltak var å gå bort fra kravet om R2 matematikk fra videregående skole, og å synliggjøre bredden av geologifaget. Som figuren i slutten av artikkelen viser; geologi inngår i alle FNs bærekraftsmål. Det grønne skiftet krever ny teknologi og nye materialer, og her har geologer en viktig nøkkelrolle i verdikjeden med kartlegging og utvinning på en bærekraftig måte.

Norge er i en unik posisjon som produsent av energi og besitter av råstoffer, både kjente og ukjente for de fleste, som kommer til å spille en viktig rolle for fremtiden. Samtidig er landet vårt mildt sagt ulendt med store klimavariasjoner: naturfarer som flom, skred og fjellras krever kartlegging og overvåkning for å sikre befolkning, bebyggelse og annen infrastruktur. Her kommer det også et behov for å forstå klimaendringer bedre, og få har bedre innsikt i historiske og naturlige klimaendringer enn geologer.

Geologi er over alt - noe som er understreket i studieprogrambeskrivelsen og som er hyppig eksemplifisert på våre Facebook- og Instagram-sider.
- «Dette er gledelig og viser at det nytter å jobbe aktivt med studiene for å øke søknadstallene, her har vi jobbet målbevisst og fått resultater», sier rektor Anne Husebekk om søkertallene til geologi i UiTs nyhetsartikkel om søkertallene.

Se gjerne våre fire YouTube-filmer om:


Senere dette året starter iEarth (Centre for Integrated Earth Science Education), et Senter for fremragende utdanning, hvor Institutt for geovitenskap er en av fire geovitenskapelige institusjoner i Norge som sammen skal promotere et student-fokusert og innovativt læringsmiljø for morgendagens geovitenskapelige studenter. Vi er overbevist om at iEarth vil styrke utdanningen av våre studenter til å møte fremtidens komplekse samfunnsutfordringer og muligheter.

Illustrasjon: The Geological Society 
Mortensen, Kai
Publisert: 24.04.20 11:45 Oppdatert: 24.04.20 11:42
Vi anbefaler