Berømmer studenter og ansatte

IT-direktør ved UiT, Stig Ørsje, er full av lovord om studenter og ansattes evne og vilje til omstilling under de krevende forholdene med fare for spredning av koronavirus. Han mener det er all grunn til å berømme alle ved UiT Norges arktiske universitet for dugnadsinnsatsen.

Kveseth, Magne
Publisert: 23.03.20 13:00 Oppdatert: 23.03.20 14:22
Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik Bardufoss Svalbard Bodø Mo i Rana

Se oppdatert informasjon om situasjonen ved UiT Norges arktiske universitet knyttet til koronaviruset her.

Alle campus ved UiT er stengt fordi korona-viruset stadig er aktivt. All undervisning og eksamener forgår derfor digitalt. Omstillingen fra klasseromsundervisning, fysisk oppmøte og sosial samhandling med kolleger og medstudenter er utfordrende.

ITA IT-direktør
UTFORDRINGER: Avdelingsdirektør ved UiT Norges arktiske universitet, Stig Ørsje, er glad for løsningene som er funnet når campus er fysisk stengt. Foto: UiT

Krevende løsninger

– Det krever mye av våre ansatte å holde hjulene i gang nå som campusene er stengt og de som skal planlegge eksamener og sørge for undervisning, må gjøre det digitalt. Utfordringene sto i kø da alle skulle over på Teams, Skype, Mediasite eller andre plattformer, men sett fra mitt ståsted har dette gått særdeles bra, takket være ansattes vilje til å finne løsninger. Selv om ikke alt er på plass med de optimale løsningene ennå, har vi snudd oss fort om, og utviklingen er på rett vei. På samme måte virker det som studentene har vist omstillingsevne som det står respekt av, og det ser ut til at utfordringene våre har vært håndtert på best mulig måte med nødvendig fleksibilitet, sier IT-direktør Stig Ørsje.

Overraskende bra

Fra UiT i Alta kan leder av campusadministrasjonen, Rune Sundelin, oppsummere situasjonen slik:

– Det går overraskende bra med hjemmekontor. Vi gjør store framskritt i bruk av digitale hjelpemidler, noe vi kommer til å dra nytte av også etter krisen. Selvfølgelig er det også mange utfordringer. Det sosiale aspektet ved jobben er også viktig, og fredag ble vinlotteriet i administrasjonen avviklet som Teams-møte, sier Rune Sundelin.

Han legger til at han har hørt at også andre campus har hatt virtuelle sosiale møter.

Virtuell skileik

Ved Idrettshøgskolen løste universitetslektor Øyvind Bøthun og studentene på første året på idrett i Alta en spesiell utfordring sist uke, da de arrangert digital skileik. 

– Forrige uke skulle vi egentlig brukt hele uka på å bygge et skileikanlegg like ved campus Alta, og invitere en barneskole på fredagen. På grunn av endringene fikk studentene teoretiske oppgaver om skileik. De svarte på hva som er meningen med skileik og hva som karakteriserer de ulike snøprofilene, hopp, slalåm, kuler og staup, orgeltramp og annet. De fikk også en praktisk oppgave, der de selv måtte bygge en snøprofil. For eksempel en orgeltramp. Her kunne de gjerne ta bilder underveis i byggeprosessen, og de måtte levere en videosnutt der de kjører gjennom orgeltrampen, hopper eller kjører i slalåmløype, sier studiekonsulent Eva Bjørkesett ved Idrettshøgskolen i Alta. 

skileik hopp UiT
SKILEIK: Ved Idrettshøgskolen i Alta lagde studentene egne skileikanlegg, filmet sine aktiviteter og leverte arbeidene på nettet. Foto: UiT/Eva Bjørkesett
Kveseth, Magne
Publisert: 23.03.20 13:00 Oppdatert: 23.03.20 14:22
Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik Bardufoss Svalbard Bodø Mo i Rana
Vi anbefaler