høst 2020: BIO-3603 Klinikk, HMT-evaluering - 10 stp
Obligatorisk forkunnskapskrav
BIO-2604 Fiskesykdommer, BIO-2605 Fiskepatologi, BIO-3519 Parasittologi og epidemiologi, BIO-3602 Farmakologi, MTE-2003 Oppdrettsteknologieller BIO-2604 Fiskesykdommer, BIO-2605 Fiskepatologi, BIO-3519 Parasittologi og epidemiologi, BIO-3602 Farmakologi, FSK-2010 OppdrettsteknologiInnhold
Emnet arrangeres som et feltkurs og avspeiler arbeidssituasjonen ferdigutdannede fiskehelsebiolog vil møte som feltarbeidere i norsk havbruksnæring. Emnet gir studentene en innføring i utøvelse av praktisk fiskehelse ute på oppdrettsanlegg og i førstelinje fiskehelsetjeneste. Et av emnets mål er å motivere studentene til en yrkeskarriere ute i næringen som aktive aktører i utformingen av norsk oppdrettsnæring.
Emnet inkluderer besøk på settefisk- og matfiskanlegg, lakseslakteri og ulike servicebedrifter knyttet opp mot næringen. Undervisningen i kurset er praktisk rettet og består av en klinikkdel og en rapportdel (HMT-evaluering).
Undervisning: Feltkurs 10 dager i månedsskiftet august/september.
Hva lærer du
Klinikkdelen gir en opplæring i veterinærmedisinske feltrutiner og prosedyrer ved inspeksjon, prøvetaking, disseksjon av fisk for rutinemessig kontroll og for diagnostisk uttak av prøver, prøveopparbeiding på laboratorium, journalføring og innsending av prøver til diagnoselaboratorier.
HMT-evalueringen omfatter inspeksjon på oppdrettsanlegg hvor studentene skal evaluere status mht helse, miljø og teknologi (HMT) til et anlegg. Evalueringen, konklusjoner og anbefalinger skal oppsummeres i en skriftlig rapport.
Deltakelse på kurset og rapporten danner grunnlag for godkjenning av kurset. Etter eksamen sendes rapportene til respektive oppdrettsanlegg.
Undervisning
Feltarbeid, seminarer og bedriftsbesøk. Feltundervisningen er «case-basert» og vil fange opp dagsaktuelle problemstillinger innen klinikk og operasjonell virksomhet. Seminarene omfatter temamøter med ulike aktører i næringen fra offentlig forvaltning til private bedrifter. For å gi studentene et komplett bilde av næringen, besøkes bedrifter i leverandørindustrien i og rundt næringen.- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 10
- Emnekode: BIO-3603
- Ansvarlig enhet
- Norges fiskerihøgskole