Rekordlang direktesending og stort arrangement

Bachelorstudentene på medieproduksjonsstudiet er tungt inne når iFinnmark.no satser på produksjon av TV-sending «minutt-for-minutt» under Finnmarksløpet. Event-studentene sørger for UiT-reklame fra egen lavvo. 

Kveseth, Magne
Publisert: 04.03.20 07:50 Oppdatert: 18.03.20 08:32
Alta

Universitetslektorene Thomas Vordal og Kari Jæger har begge studenter som skal jobbe aktivt under Finnmarksløpet. Vordal sine studenter på medieproduksjonsstudiet skal jobbe sammen med iFinnmark.no sine ansatte, som har rigget seg for landets sålangt lengste direktesending minutt for minutt. De vil være på nett så lenge Finnmarksløpet har kjørere ute i løypa. Prosjektleder Stian Eliassen, som er en av redaktørene for iFinnmark.no, sier han er glad for arbeidshjelpen fra studentene. Uten dem ville prosjektet vanskelig latt seg gjennomføre. 

Kari Jæger ved Institutt for reiseliv og nordlige studier har samtidig 21 studenter i drift ved UiTs lavvo i Alta sentrum. 

Finnmarksløpet, iFinnmark.no hundekjøring, TV
SLAGKRAFTIG TV-TEAM: Faglærer ved UiT Thomas Vordal (t.v.) sammen med iFinnmarks prosjektleder, redaktør Stian Eliassen, studentene Thomas Fredrik Kristensen, Jan Vidar Eriksen, Markus Madsen og iFinnmark-reporter Arnfinn Sjøenden, er alle klare for maratonsending fra Finnmarksløpet. Foto: Magne Kveseth

– Dette er en vinn-vinn-situasjon. Vi hadde ikke kunnet satse så stort som vi gjør til årets Finnmarksløp uten samarbeidet med UiT og medieproduksjonsstudentene. De får være med på en av de mest moderne TV-produksjonene som er gjort og vi ligger langt fremme teknologisk. Så her er det mye å lære som studentene kan ta med seg tilbake til universitetet når sendingen vår er over, sier Stian Eliassen.

Historisk satsing

– Her får studentene en smak på det virkelige livet med TV-produksjon?

– Dette er den største satsingen vi har gjort og vi har rundt 30 stykker engasjert i produksjonen som vi mener blir den lengste minutt for minutt-sendingen i Finnmarksløpets historie. I fjor sendte vi 199 timer, i år blir det mer enn 200 timer. Kanskje er vi litt vågale, men dette er mulig å få til, blant annet takket være den innsatsen som studentene bidrar med gjennom løpsuka, sier Eliassen.

Han tok tirsdag i mot studentene og hadde teknisk gjennomgang med dem i redigeringsbussen og der hvor de skal ha sitt studio på Alta nye sentrum. Redaktøren tror studentene vil lære mye i løpet av uka og ikke minst bli kjent med Finnmark fylke.

– Vi skal være på alle sjekkpunktene, vi har reportere som skal følge løpet fra start til mål og vi vil rapportere 24/7. Husk Hurtigruta sin minutt-for-minuttsending var 153 timer. Vi skal over 200 timer og det kan vi godt takke UiT og studentene ved medieproduksjonsstudiet for, avslutter Stian Eliassen. 

UiT studenter, Alta, lavvo
UiTs SERVICELAVVO: Disse studentene skal drifte universitetets lavvo hvor det vil bli quiz, suppestasjon og mulighet for å varme seg i løpet av dagene når hundekjørerne er ute på vidda. Foto: Magne Kveseth

Mange nasjonaliteter

Ved Institutt for reiseliv og nordlige studier er det Kari Jægers studenter som jobber som frivillige til Finnmarksløpet, og disse studentene skal lære seg nettopp det Finnmarksløpet handler om; å lage et arrangement. 

– Studentene er delt inn i tre grupper. De skal være ved UiT sitt telt, hvor det skal være quiz, og hvor de som har kjøpt seg mat ved Finnmarksløpets mattelt kan komme inn, sitte ned, spise og slappe av. Her blir det et bål å varme seg på, og studentene som drifter dette som et slags serviceteam følger hele tiden tidsplanen for Finnmarksløpet. De skal være tilstede for alle engasjerte i Finnmarksløpet og de skal være her for alle andre som oppholder seg i Alta sentrum mens Finnmarksløpet går av stabelen, forklarer Kari Jæger. 

Frivillige Finnmarksløpet Jæger Thomassen
VETERANER: Kari Jæger er veteran som hundekjører og nå lærer ved UiT, mens Jostein Thomassen har vært frivillig så langt tilbake som noen kan huske. Foto: Magne Kveseth

 Hun forteller at studentene i tillegg til å drifte UiTs servicetelt også skal være ansvarlige for den såkalte «Mushers pub» inne på Studenthuset City. Det er Studentsamskipnadens lokale og kommer til å være et samlingspunkt i start- og målområdet til Finnmarksløpet. 

Et annet blikk på løpet

– Jeg har med 21 studenter til Finnmarksløpet og de kommer fra 13 forskjellige land. Så denne klassen er som en smeltedigel av ulike kulturer . De får frie tøyler til hvordan de vil innrede lavvoen, og hvordan de vil dekorere «Mushers pub». Denne uka tror jeg de kommer til å lære å være del av et såpass stort arrangement som Finnmarksløpet er. Samtidig er det garantert veldig bra at det kommer studenter fra hele verden hit og ser arrangementet med helt nye øyne. Kanskje kan de tilføre Finnmarksløpet noe som ikke er tenkt på tidligere, avslutter universitetslektoren. 

Les også: Åse kjører Finnmarksløpet for UiT

Kveseth, Magne
Publisert: 04.03.20 07:50 Oppdatert: 18.03.20 08:32
Alta
Vi anbefaler