AVLYST - Våre forgjengere

AVLYST ARRANGEMENT: Norges arktiske universitetsmuseum følger UiT Norges arktiske universitet sine retningslinjer og avlyser alle arrangement fram til 19.4. på grunn av utviklingen i situasjonen rundt koronavirusutbruddet.

 

Vi inviterer til en søndag med utgangspunkt i båtgravfunnene fra Hillesøy og kan by på utdrag av drama-forestillingen "Våre forgjengere" og barneaktiviteten "Prøv deg som konservator". Velkommen til små og store!

 

På 800-tallet eksisterte det et aktivt samfunn på Hillesøy. 1200 år senere ble to båtgraver avdekket av arkeologer fra Norges arktiske universitetsmuseum. I den ene båten lå det en mann, i den andre en kvinne.

Forestillingen "Våre forgjengere" tar utgangspunkt i dette funnet og de spørsmålene og fantasiene det vekker. Hvem var disse menneskene og hvordan var det å leve her, langt mot nord, ytterst i havgapet for 1200 år siden? Hvilken betydning har et slikt funn for oss som lever i dag?

Vi spiller utdrag av "Våre forgjengere" kl. 1300 og kl. 1400 i utstillingen "Møt Hillesøyfolket" i Lillesalen.

Av og med studenter på drama og teater – årsstudium. Forestillingen er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Musikkonservatoriet og Norges arktiske universitetsmuseum, UiT.

 

Kl. 12 - 15 Prøv deg som konservator!

Konservatorene Mathea og Marit fra Norges arktiske universitetsmuseum viser hvordan de jobber. Prøv deg som konservator med å rense frem funn under mikroskop.

 

 

Når: 15.03.20 kl 12.00–15.00
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum (Tromsø Museum)
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Legg i kalender