Utdanningsprisen til en drivkraft i nord

Hun var nominert av både tidligere og nåværende studenter og stipendiater. Torsdag mottok Sissel Eriksen HSLs ærespris for utdanning 2019.

Brøndbo, Stig
Publisert: 20.12.19 14:45 Oppdatert: 20.12.19 15:00

Sissel Eriksen fikk årets ærespris for utdanning 2019 av prodekan Lars Aage Rotvold og dekan Sonni Olsen. Foto: Stig Brøndbo
Formidlingsprisen gikk i år til forskningsgruppa Russian Space: Concepts, Practices, Representations, representert ved Andrei Rogatchevski og Yngvar Steinholt. De fikk prisen av prodekan Lars Aage Rotvold og dekan Sonni Olsen. Foto: Stig Brøndbo
Æresprisen for årets HSLer gikk i år til seniorrådgiver i fakultetsadministrasjonen, Marit Nilsen. Hun mottok prisen av prodekan Lars Aage Rotvold og dekan Sonni Olsen. Foto: Stig Brøndbo
Årets ærespris for forskning- og utviklingsarbeid ble i år tildelt professor Torill Nyseth. Hun er for tiden i Australia og prodekan Lars Aage Rotvold og dekan Sonni Olsen overrakte prisen til Nyseths kollega Anniken Førde. Foto: Stig Brøndbo

– Kort oppsummert kan det sies at vinneren etterlever verdigrunnlaget i vår strategi gjennom å bidra til digital kompetanse i utdanningene, ta i bruk nye pedagogiske virkemidler og studentaktive læringsformer – og generelt bidra til et godt og kreativt læringsmiljø, sier dekan Sonni Olsen om årets prisvinner.

Empatisk og profesjonell
Førsteamanuensis Sissel Eriksen ved Institutt for samfunnsvitenskap har helt siden 1990-tallet stått for en omfattende undervisnings- og veilederinnsats, og bak nominasjonen til årets utdanningspris stod mange nåværende og tidligere master- og phd-studenter.
Eriksen omtales som analytisk sterk, med en kombinasjon av teoretisk og metodisk kompetanse som gjør at hun kan peke på nye retninger i analysearbeidet.
– Hun har også den empatiske, kloke og profesjonelle rollen som gir ro og tillit hos studentene, og fortjener prisen for sin raushet og evne til å være et forbilde for kommende generasjoner akademikere, sa dekanen da hun overrakte prisen til Eriksen.

Forskningsprisen
Årets ærespris for forskning- og utviklingsarbeid ble i år tildelt professor Torill Nyseth, også hun ved Institutt for samfunnsvitenskap. I sin omtale av vinneren sa dekan Sonni Olsen at Nyseth er engasjert og nyskapende.
– Hennes bidrag til nye perspektiver gjør oss bedre rustet til å møte den nye kompleksiteten i dagens byer som følge av globalisering og den teknologiske, demografiske, sosiale og økonomiske utviklingen, sa Olsen. Hun takk også fram Nyseths teoretisering rundt begrepet fluid planning, som har blitt referert og brukt i internasjonal forskning. Det handler om hvordan planlegging kan møte radikal usikkerhet som krever nye, mer fleksible og utforskende former for planlegging, uten å gi opp ambisjonen om å styre.
– Kort oppsummert kan det sies at hennes forskning har en direkte og konkret samfunnsrelevans og kommuniserer godt med praksisfeltet sa dekanen i sin omtale av prisvinneren. Nyseth er for tiden i Australia, og prisen ble derfor tatt imot av kollega Anniken Førde.

Flerspråklig formidling
Formidlingsprisen gikk i år til forskningsgruppa Russian Space: Concepts, Practices, Representations.
– Årets ærespris for formidling går til en forskningsgruppe der medlemmene har viet særlig oppmerksomhet til å formidle forskningsresultatene sine, samt dele den betydelige ekspertisen sin med et bredere publikum langt utenfor akademia. Formidlingsarbeidet deres når langt ut, i flere medier og gjennom arrangement og på flere språk, sa dekan Sonni Olsen og viste til at forskningsgruppa blant annet også har vært engasjert i samfunnsdebatten om veldig aktuelle saksfelt.
– Lista over aktiviteter er lang, og de har i 2019 vært særlig synlig på grunn av publisering av monografien A War of Songs: Popular Music and Recent Russia-Ukraine Relations, sa dekanen. Juryen mener også at forskningsgruppa gjør en stor innsats på formidlingsfeltet ved å ta i bruk mange ulike kanaler, samt våge å ta standpunkt i aktuelle og kontroversielle spørsmål – basert på forskning.

Formidabel jobb
Æresprisen for årets HSLer gikk i år til seniorrådgiver i fakultetsadministrasjonen, Marit Nilsen. Prisen tildeles en eller flere som gjør en ekstra innsats for arbeidsmiljøet.
– Og i år skal vi hedre en ansatt som mange kjenner. Hun har gjort en formidabel jobb med å hjelpe alle instituttene med deres økonomiarbeid. I en tid der det har vært fusjoner, vakanser i stillinger, omorganisering og flere institutt har kommet til, har mye arbeid falt på henne. Dagene hennes er veldig travle, men uansett tar hun seg tid til å prate og hjelpe alle som ber om det, sa dekan Sonni Olsen da hun delte ut prisen.

Brøndbo, Stig
Publisert: 20.12.19 14:45 Oppdatert: 20.12.19 15:00
Vi anbefaler