Institutt for geovitenskap og iEarth blir Senter for fremragende utdanning

I dag kunngjorde Iselin Nybø, Forsknings- og høyere utdanningsminister, de nye Sentrene for fremragende utdanning. Konsortiet iEarth, hvor Institutt for geovitenskap deltar, gikk helt til topps.

Mortensen, Kai
Publisert: 12.12.19 13:00 Oppdatert: 12.12.19 14:33

Institutt for geovitenskap (IG) ved UiT er partner i et av de fire andre sentrene som ble offentliggjort av Diku i dag. iEarth (Centre for Integrated Earth System Science Education), er et konsortium innen geofag og geovitenskap. Universitetet i Bergen er vertsinstitusjon, mens Universitetet i Oslo, UiT og Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) er samarbeidspartnere. SFUen er tenkt å starte opp 1. august 2020 og vil ha et femårig løp, med mulighet for forlengelse.

I kunngjøringen hos UiT sier professor og nestleder ved IG Anders Schomacker at han er svært fornøyd med tildelingen.

– iEarth-konsortiet har jobbet målrettet i mer enn tre år for å bli et SFU. Nå får vi mulighet til å utvikle geologiutdanningen med nye innovative læringsmetoder og drive forskning på geologilæring i Norge sammen med geologimiljøene på UiB, UiO og UNIS. Noe av det unike ved iEarth er at vi er et konsortium av fire utdanningsinstitusjoner som har gått sammen for å løfte faget nasjonalt. Dette trenger vi i en tid der mange universiteter sliter med å rekruttere studenter til utdanningene og hvor samfunnet etterspør kandidater med sterk geofaglig bakgrunn blant annet i forbindelse med geofarer, klimaendringer og mineralressurser, sier Schomacker.

Han legger til at studentene vil bli partnere i egen læringsprosess.

– iEarth bygger på en forskningsbasert kultur for undervisning og læring, sier Schomacker. 

Mer om iEarth på deres nettsider
Kunngjøringen fra Diku

Professor Anders Schomacker
Foto: Claus Falkenberg Thomsen




Mortensen, Kai
Publisert: 12.12.19 13:00 Oppdatert: 12.12.19 14:33
Vi anbefaler