UiT nominert til Uninetts innovasjonspris for 2019

UiT ble nominert til Uninetts innovasjonspris for 2019. Avdelingsdirektør ved IT-avdelingen, ITA, Stig Ørsje synes det er gøy og er glad for nominasjonen: - Klart det inspirerer oss å bli sett nasjonalt for det utviklingsarbeidet vi nå gjør.

Bersås, Sølvi
Publisert: 22.11.19 18:15 Oppdatert: 22.11.19 18:25

Digital drivkraft for kunnskap

Med denne nye prisen ønsker Uninett å gjøre stas på kunder og samarbeidspartnere som leder an «for å skape verdensledende forskning og utdanning», som det står i Uninetts artikkel om nominasjonene. Dette passer godt med ITAs visjon: «Digital drivkraft for kunnskap. Vi gjør studenter og ansatte gode til å utnytte digitale verktøy i utdanning, forskning og formidling». IT-direktør Ørsje sier han er stolt av de ansatte ved ITA: - Alle ansatte har lagt ned mye innsats i prosessen, og vi har allerede fått gode tilbakemeldinger fra kjernevirksomheten om at vi er på rett vei.

Fra 1. januar vil ny styrings- og organisasjonsmodell iverksettes.
Fra 1. januar 2020 vil en ny styrings- og organisasjonsmodell gjelde ved Avdeling for IT. 

Universitetsstyret har vedtatt en gjennomgang av de teknologiske endringene vi blir å møte på. Fra 2019 og ut 2021 skal DigU, et endrings- og utviklingsprogram ved UiT, bidra til at de riktige tiltakene blir satt inn i rett rekkefølge.

Formålet med Digitaliseringsdagene våren 2019 (intranett) var å finne ut hvor UiT ligger an i løypa i forhold til digitalisering innen forskning og utdanning. Les også artikkelen Er UiT på rett digitaliseringsspor?. Tilbakemeldinger fra kjernevirksomheten sammen med Uninetts nominasjon kan tyde på at vi er inne på digitaliseringssporet.

Og vinneren ble...

De ansatte ved ITA fikk vite om nominasjonen til innovasjonsprisen under Fagdagene for ITA 29.-30. oktober ved å se Uninetts kunngjøring på denne Youtube-videoen

UNINETTs innovasjonspris nominasjon 2019.
Uninetts nominasjon til innovasjonsprisen 2019 ble annonsert for de ansatte ved Avdeling for IT på ITA-fagdagene i slutten av oktober. Foto: Avd. for IT

- Alle ansatte har lagt ned mye innsats i prosessen. Det er morsomt at vi teknologer her får anerkjennelse, ikke bare for modernisering av teknologien, men også for hvordan vi skal jobbe sammen med kjernevirksomheten, sier Ørsje om nominasjonen.

Under Uninettdagene 2019 ble det klart at Universitetet i Bergen, UiB, stakk av med seieren. IT-direktør Ørsje mener UiB er en verdig vinner, men sier også:  - Vi skal være stolt over nominasjonen. Det å bli nominert for et IT-styrings- og organisasjonsmodell før den er iverksatt er neimen ikke verst, vi blir lagt merke til!

 

Bersås, Sølvi
Publisert: 22.11.19 18:15 Oppdatert: 22.11.19 18:25
Vi anbefaler