Barn av nordiske IS-sympatisører: Hvem sitt ansvar og hvilket ansvar?

Bli med på diskusjon om vi skal hente barna og deres mødre hjem, og hvorfor (Internasjonalt ekstraseminar 02.11.2019)

Fottland, Håkon
Publisert: 31.10.19 10:36 Oppdatert: 31.10.19 11:05

Redd barna: Barnekonvensjonen for barn - og for andre

PST har anslått at det i dag finnes rundt 20 fremmedkrigere med norsk tilknytning i Syria og Irak, og sammen med de er det mellom 30 og 40 barn.

Merk tid: Lørdag 02. november, 13:00–15:00
Merk sted: Studenthuset Driv, Isbjørn scene

I dette seminaret vil psykologspesialist, medlem i Norsk psykologforenings menneskerettighetsutvalg og leder for Senter for krisepsykologi; Heidi Wittrup Djup, og førsteamanuensis ved det juridiske fakultet, UiT Norges arktiske Universitet; Marius Storvik være presentert for å diskutere hvorvidt vi skal hente barna og deres mødre hjem, og hvorfor.

I Norge, og i flere andre land, er det nå stor uenighet om fremtiden til disse barna og deres mødre. Norge har allerede valgt å hente hjem fem barn - som var foreldreløse. Fremtiden til de som fortsatt er igjen, er uavklart. I Norge spenner diskusjonen seg rundt hvorvidt vi skal ta hjem kvinnene og deres barn, eller bare barna.

Samtidig rapporterer hjelpeorganisasjoner og medisinsk personell at barnas helsetilstand er kritisk, og barna trenger en avklaring på hvordan resten av deres liv skal se ut før livet deres er over.

Innledere

  • Heidi Wittrup Djup, psykologspesialist, leder for Senter for krisepsykologi og medlem i Norsk psykologforening sitt menneskerettighetsutvalg
  • Marius Storvik, førsteamanuensis ved det Juridiske fakultet UiT Norges Arktiske Universitet. Forskningsspesialitet; menneskerettigheter og helserett.

Etter innledninger vil det være en dialog hvor publikum inviteres til å stille spørsmål eller komme med innspill og kommentarer. Arrangementet er gratis, åpent for alle og krever ingen påmelding.

Arrangør

  • Internasjonalt Seminar i samarbeid med Redd Barna region Nord

 

   Gratis • Åpent for alle • Debatt

 

Fottland, Håkon
Publisert: 31.10.19 10:36 Oppdatert: 31.10.19 11:05
Vi anbefaler