ØVELSE ØVELSE ØVELSE Samvirkeøvelsen fungerte

«Ingen skadd etter kvikkleireras ved Universitet i Alta.»

Kveseth, Magne
Publisert: 16.10.19 13:45 Oppdatert: 16.10.19 13:39
Alta

Beredskapskoordinator Eli Synnøve S. Hanssen med troppsbefal fra HV
SAMLING: Øvelse i Alta, evakuering av ansatte ved UiT.  (Foto: Magne Kveseth)

Øvelsesscenariet for enkelte ansatte ved UiT campus Alta i dag, var «evakuering» fra campus etter melding om et leirras. Raset førte til at deler av campus ble besluttet «evakuert.»

Samarbeidet fungerte

Beredskapsansvarlig ved UiT, Norges arktiske universitet, Eli Synnøve S. Hanssen retter en takk til alle som deltok under samvirkeøvelsen med politiet, kommunen, forsvaret og sivilforsvaret.

 

- Politiet besluttet å evakuere ansatte som ble fraktet til tilfluktsrommet ved Komsa i Alta med buss, der sivilforsvaret tok seg av registrering og fikk alle berørte innkvartert i tilfluktsrommet. Heimevernets sanitetsstyrke var på plass og orienterte om deres rolle ved en eventuell krise. Planlegging av denne øvelsen har vært et samvirke mellom mange. For å kunne handle riktig hvis en virkelig situasjon oppstår, trenger vi å øve sammen. Under denne øvelsen er det mange etater som samhandler og en samvirkeøvelse som den som ble gjennomført i dag er viktig, sier Hanssen.

 

Bør lære beredskap

- Viktig fordi man skal lære hverandre å kjenne og ha kunnskap om de ressursene den lokale beredskapsgruppa ved UiT i Alta rår over. Slik skal man i en krisesituasjon kunne finne hverandre og handle riktig ut fra situasjonen som har oppstått, sier Eli Synnøve S. Hanssen.

Leder av campusadministrasjonen i Alta, Rune Sundelin, understreker viktigheten av at ansatte ved campus setter seg inn i de beredskapsplanene som finnes.

- Det vil i tida framover bli flere øvelser som har fokus på å sette i verk de eksisterende planene. Vi ber derfor om at ansatte går inn på intranettet og setter seg inn i planene, sier Sundelin.

Sivilforsvaret i Alta i tilfluktsrommet

Øving er viktig

- Skulle det oppstå en situasjon eller hendelse lokalt hvor studenter er involvert og krisen er et faktum, vil omsorg og oppfølging mot studenter bli tatt hånd om av hvert enkelt institutt ved campus, forteller Sundelin.

- Denne gang handlet det om et tenkt leirras i nærheten av campus. En annen gang kan det være alvor og for å kunne håndtere situasjonen er det viktig å øve, sier beredskapskoordinator, Eli Synnøve S. Hanssen ved UiT.

Kveseth, Magne
Publisert: 16.10.19 13:45 Oppdatert: 16.10.19 13:39
Alta
Vi anbefaler