Sosial bærekraft - oppnåelig i dagens og morgendagens samfunn?

Et bærekraftig samfunn er ikke bare grønt – det er sosialt og økonomisk bærekraftig i tillegg (Internasjonalt seminar 10.10.2019)

Fottland, Håkon
Publisert: 04.10.19 09:35 Oppdatert: 04.10.19 10:33

Filmplakat: PUSH

Begrepet 'bærekraft' er på alles lepper, men et bærekraftig samfunn er ikke bare grønt – det er sosialt og økonomisk bærekraftig i tillegg. Blir den sosiale dimensjonen underkommunisert?

Tid: Torsdag 10. oktober, 19:00–21:00
Merk sted: Kommunestyresalen, Rådhuset i Tromsø

Ulike samfunnsaktører må legge til rette for at store metropoler, nasjoner, byer og distrikt skal være sosialt bærekraftige gjennom infrastruktur og boligutvikling.

  • Hvordan påvirkes sosial bærekraft av internasjonale selskaper, skatteparadiser og ulovlige valutatransaksjoner?
  • Hvilke forutsetninger kan vi legge til rette for gjennom planlegging for å oppnå sosial bærekraft?

Velkommen til et seminar som kan bidra med å forstå sammenhengen mellom sosial bærekraft i utviklingsland, regional boligutvikling og lokal mobilitetsplanlegging.

Innledere:

  • Erik Berg, Styreleder i Habitat Norge, den eneste foreningen i Norge som driver informasjons – og påvirkningsarbeid om urbane fattigdoms- og miljøspørsmål. Han har også arbeidet 35 år i UD og Norad med utviklingsspørsmål.
  • Nils Aarsæther, Styreleder i Boby nord, en ideell, tverrfaglig organisasjon som arbeider for bedre samfunnsplanlegging og for å øke forståelsen for at planlegging er viktig. Han er selv samfunnsplanlegger med 44 års fartstid ved UiT, og nå seniorforsker ved Norce Research.
  • Amalie Malmo, Tidligere samfunnsplanleggingsstudent, og jobber nå som mobilitetsplanlegger i fylkeskommunen. Hun står nå overfor spennende endringsprosess da Troms fylke skal slås sammen med Finnmark.

Internasjonalt Seminar denne torsdagen er en del av Habitat Norge sitt arrangement: "Urban oktober" i Tromsø. Det skjer i samarbeid med NORAD BOBY.

Film "PUSH": 10. oktober kl 16-18, Aurora kino

Før Internasjonalt Seminar vil det være en filmvisning av filmen "PUSH" laget av FNs spesiallrådgiver for retten til bolig, Leilani Fahra, om global boligspekulasjon og de sosiale konsekvensene av den.

   Gratis • Åpent for alle • Debatt

 

 

Fottland, Håkon
Publisert: 04.10.19 09:35 Oppdatert: 04.10.19 10:33
Vi anbefaler