Russisk filmklubb ved UiT

Velkommen til den russiske filmklubbens første filmvisning denne sesongen!

Mandag, den 7. oktober, viser vi semestrets første film – “Dovlatov” (2018, 126 min, engelske undertekster).

«Dovlatov» er en biografisk film av Sergei Dovlatov, den sovjetiske dissidentforfatteren som ble tvunget til å emigrere til USA i 1979. Regissert av Alexei German, Jr. (sønnen til den berømte sovjetiske regissøren Alexei German), «Dovlatov» hadde premiere på filmfestivalen i Berlin (Berlinale) til mye kritisk applaus.

Sergei Dovlatov er ikke så kjent som sin mer berømte landsmann i eksil, Joseph Brodskij, nobelprisvinneren i 1987. Anerkjennelse som forfatter kom først da Dovlatov emigrerte til USA og oversettelsene av novellene hans ble publisert i The New Yorker på 1980-tallet. I sin levetid var han oftere kjent som en av Brodskijs “forfattervenner.” Dovlatov er kjent for sin komiske, ekstremt sarkastiske skildring av hverdagen i Sovjetunionen.

Filmen fokuserer på seks dager i Dovlatovs liv før 7. november, den store sovjetiske høytiden som feirer jubileet for oktoberrevolusjonen. Mens German jobbet med filmen, hadde han omfattende konsultasjoner med forfatterens familie og venner. Dovlatov er spilt av Milan Marić, en skuespiller fra Serbia, som har en stor likhet med forfatteren. Med å velge en utenlandsk skuespiller for hovedrollen understreker German hvor fremmedgjort Dovlatov var i Leningrad på 1970-tallet.

Filmen presenteres av Svetlana Sokolova, førsteamanuensis i russisk språk ved UiT.

Når: 07.10.19 kl 18.00–20.20
Hvor: Kinosalen 6.222 (hus 6 i Teorifagbygget)
Sted: Tromsø
Målgruppe: Studenter, Gjester / eksterne, Ansatte
Kontakt: Svetlana Sokolova
E-post: svetlana.sokolova@uit.no
Legg i kalender