Tyske fremstillinger av nordmenn i avisa Deutsche Polarzeitung i Tromsø 1941–1945

Lovisa Bergmann vil holde foredraget "Tyske fremstillinger av nordmenn i avisa Deutsche Polarzeitung i Tromsø 1941–1945" onsdag 2. oktober kl. 1900 på Norges arktiske universitetsmuseum (Tromsø Museum). Foredraget knytter seg til utstillinga Propaganda. Det blir også omvisning i utstillinga ved Per Helge Nylund. Velkommen!

 

Lovisa Bergmann, som har mastergrad i historie, vil fortelle om den tyske okkupasjonsavisen Deutsche Polarzeitung, senere Polar-Kurier, som ble utgitt i Tromsø fra 9. februar 1941 til og med den 6. mai 1945.
I avisen, som kom ut seks dager i uken, var det ofte ulike artikler om nordmenn. Hun viser i foredraget hvordan nordmenn ble fremstilt, og hvordan vi kan forstå disse fremstillingene: okkupantenes bilder av de okkuperte. 

Her kan du lese mer om hennes mastergrad: Okkupant om okkupert. Fremstillingen av nordmenn i Deutsche Polarzeitung og Polar-Kurier (1941–1945)

Foredraget knytter seg til utstillingen Propaganda som vi viser på Norges arktiske universitetsmuseum til og med 29. oktober.

Formidlingsrådgiver Per Helge Nylund vil vise rundt i utstillingen samme kveld. Les mer om utstillingen Propaganda her

 

 

 

Når: 02.10.19 kl 19.00–20.30
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum (Tromsø Museum)
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Legg i kalender