UiT i Narvik klar for jernbanekonferanse

Kommende uke ønsker vi International Heavy Haul Association (IHHA) velkommen til UiT og Narvik som arrangør av en større internasjonal jernbanekonferanse! Konferansen samler mellom 500 og 600 deltakere fra hele verden og UiT Norges arktiske universitet er en av samarbeidspartnerne.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 05.06.19 00:00 Oppdatert: 05.06.19 10:30
Narvik

Bildet er fra åpningen av IHHA-konferansen i Cape Town i Sør-Afrika i 2017. Nå er det Narvik sin tur til å huse den internasjonale Heavy Haul-familien. 

IHHA, International Heavy Haul Association, er organisasjonen for de av verdens jernbaneselskaper som driver med tunge jernbanetransporter. Bane NOR med Ofotbanen er en av disse – og faktisk den eneste i Europa som tilfredsstiller Heavy Haul-kriteriene. 68 vogner og 750 meter lange malmtog. Aksellast på 30 tonn. Hvert eneste togsett veier 8.600 tonn. Årlig fraktes over 20 millioner jernmalm tonn til Narvik.

Fra hele verden

Tidligere konferanser har vært holdt i blant annet i New Dehli, Shanghai og Cape Town. Nå er det altså Narvik sin tur. Og her stiller UiT Norges arktiske universitet med lokaler for arrangementet.

Konferansen finner sted mellom den 10. og 14. juni og samler deltakere fra blant annet Australia, Brasil, Kina, India, Russland, USA og Canada. Alle land i tungvektsklassen når det kommer til jernbanetransporter. Fra Kina kommer det en delegasjon på rundt 100 personer.

Hovedformålet med konferansen er å dele og spre kunnskap om drift, vedlikehold og bygging av spesielt krevende jernbanestrekninger, og hoveddelen vil pågå mellom 12. og 14. juni. I forkant er det to dager med såkalt teknisk workshop. Både workshops, stands, messe og konferansedel holdes ved UiT i Narvik.

Her finner du programmet for konferansen

Arrangementet vil måtte gi noen endringer i dagliglivet ved campus de dagene konferansen pågår. Under følger litt informasjon om når de forskjellige aktivitetene finner sted på campus – og hvordan dette påvirker oss de aktuelle dagene.

Omfattende arrangement

Fra morgenen fredag 7. og til ettermiddagen 8. juni vil det pågå opprigging og klargjøring i blant annet gymsal, kantine, auditorier og glassgata ved UiT. Nedrigging vil pågå fra ettermiddagen fredag 14. til lørdag 15. juni.

Workshops starter 08.30 mandag 10. juni (2. pinsedag) og vil pågå både mandag og tirsdag.
Selve jernbanekonferansen vil starte klokken 08.30 onsdag i Narvik Kulturhus. Mellom onsdag klokken 14.00 og fredag klokken 11.50 vil det gå parallelle sesjoner i auditoriene langs glassgata ved UiT.

Onsdag og torsdag avsluttes sesjonene klokken 17.30. Fredag avsluttes sesjonene 11.50.

Mellom 18.00 og 21.00 tirsdag 11. juni vil det bli holdt et velkomstarrangement i kantina ved UiT i Narvik.

I kantina vil det mandag og tirsdag bli rigget til et messe- og utstillingsområde. Messe- og utstillingsområdet åpner for konferansedeltakerne onsdag 12. juni 12.50 og vil stå til og med fredag 14. juni. Kantina vil holde stengt den uka arrangementet pågår.

Det er tidligere bestemt å flytte eksamener i perioden ut fra selve universitetsområdet.

 

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 05.06.19 00:00 Oppdatert: 05.06.19 10:30
Narvik
Vi anbefaler