Inviterer Narvik-studenter til app-konkurranse

Nye Narvik kommune vil posisjonere seg som en smart-kommune. Nå inviteres studenter ved UiT i Narvik til konkurranse om å utvikle en app som skal markedsføre byens opplevelsesmuligheter på en ny måte.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 06.05.19 00:00 Oppdatert: 06.05.19 14:49
Narvik

Kom opp med en app som best forteller tilreisende om Narvik-regionens opplevelsesmuligheter, er utfordringen studentene ved IVT-fakultetet ved UiT i Narvik nå har fått. 

Onsdag 8. mai inviteres det til The 2019 Narvik Mobile Application Development Competition, som konkurransen heter. Bak står Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fak) ved UiT i Narvik, IKT Smia AS og Narvik kommune.

Økt fokus

Bakteppet for konkurransen er todelt; Narviks status som norsk søkerby for alpin-VM 2027 vil bety økt internasjonalt fokus på Nord-Norge. Samtidig har det som etterhvert blir nye Narvik kommune som en del av sin strategiske satsning et mål om å posisjonere seg som en smart og innovativ kommune. Økt fokus kan gi økt turisttrafikk. Da må også den digitale verktøykassa fylles med de riktige verktøyene.
Og det er her arrangørene av konkurransen ser til bachelor- og masterstudentene ved IVT-fakultetet. Kommunen vil gjerne at tilreisende kjenner til og benytter seg av de opplevelsesmulighetene som finnes i regionen, enten det dreier seg om opplevelser i Fagernesfjellet, krigshistorie, museumsbesøk, naturskjønne utsiktssteder eller andre naturlige reisende-mål.

Ikke hyllevare

"Det handler om å kunne vise ulik informasjon der du er på en spennende og intuitiv måte son gir brukeren merverdi. Denne informasjonen ønsker vi at løsningen - appen - skal kunne presentere på en mobil flate og på en brukervennlig måte", heter det i innbydelsen til konkurransen. Arrangørene ønsker en app som demonstrerer et "proof of consept"  med tanke på hvordan applikasjonen kan implementeres og hvordan dette kan oppleves av en bruker. Og som det understrekes:

"Vi ønsker med dette å se en løsning som ikke bare kopierer eksisterende hyllevareløsninger, men som har et nivå som kan bidra til å underbygge nye Narvik som teknologihovedstaden i nord."

Onsdag 8. mai inviteres det derfor til en grundig presentasjon av konkurransen, evalueringskriterier og forventninger i Auditorium 4 ved UiT i Narvik. Der vil alle involverte parter være til stede.
Det skal kåres fire vinnere i konkurransen og deles ut premier på 4x25.000 kroner. Etter gjennomført konkurranse tas det stilling til om innsendte bidrag kan realiseres og hvordan dette eventuelt skal gjøres.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 06.05.19 00:00 Oppdatert: 06.05.19 14:49
Narvik
Vi anbefaler