høst 2019:    HIS-3900 Mastergradsoppgave i historie - 60 stp

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter som er tatt opp på mastergradsprogrammet i historie.

Emnet kan ikke tas som enkeltemne.


Opptakskrav

Opptak på mastergradsprogram i historie.

Innhold

I løpet av de tre siste semestrene skal studentene skrive en masteroppgave som bygger på et selvstendig studium av et avgrenset historisk emne basert på historiske kilder og/eller litteratur. Masteroppgaven kan være av realhistorisk, historiografisk eller teoretisk/metodisk art. Studenten bestemmer seg for og får godkjent emne for oppgaven i løpet av første semester eller starten på andre semester. Studenten har krav på veiledning av faglærer under valg av oppgaveemne.

Den ferdige masteroppgaven bør ha en lengde på 70-100 sider (linjeavstand 1,5). Dersom illustrasjoner og/eller materialpresentasjoner er omfattende, kommer dette i tillegg til det vanlige sidetallet. Dersom oppgaven omfatter lyd- og bildemateriale e.l., skal den likevel være på minst 70- 100 sider.


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Studentene har kunnskap om:

  • å kunne fordype seg i et avgrenset emne ved å skrive en selvstendig, vitenskapelig avhandling. Dette skal gi studentene dypere innsikt i hvordan kunnskap etableres og revideres og utvikle en selvstendig, kritisk og fortrolig holdning til historisk kildemateriale og historiske framstillinger

Ferdigheter: 

Studentene kan:

  • utvikle evnen til å formulere presise problemstillinger, forholde seg til eksisterende forskning, bruke relevant materiale på en selvstendig og kritiske måte og formulere seg klart og sammenhengende.

Kompetanse:

  • være i stand til å gjøre rede for kompliserte saksforhold, bruke relevant kilder, vurdere foreliggende litteratur og formulere seg godt skriftlig.


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisningsspråket skal normalt være norsk. For å oppnå instrumentelle mål om å utvikle kompetanse i engelsk fagspråk hos norskspråklige studenter og/eller integrere studenter med annet morsmål enn norsk/annet skandinavisk språk, kan undervisningsspråket også være engelsk.

Eksamensspråket er normalt norsk, men det kan også gis anledning til å skrive oppgaver og eksamensbesvarelser på andre språk. Dette må eventuelt avtales med instituttet på forhånd.


Undervisning

Forelesninger og seminar.

Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Arbeidskrav: 

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:

I tilknyting til arbeidet med avhandlingen blir det arrangert et masteroppgaveseminar, der studenter og lærere diskuterer kapittelutkast. Masterstudentene skal delta regelmessig i dette seminaret. Det er et arbeidskrav at studentene, som vilkår for å levere inn avhandling, skal ha lagt fram utkast til minst to ulike kapitler i avhandlinga i masteroppgaveseminaret.

Eksamen: 

Studenten leverer mastergradsoppgaven der skriftlig sensur blir fulgt av en muntlig eksamen. Her settes endelig karakter. Karakterskala: A-F, der F er stryk.

 Den ferdige oppgaven skal være på 70-100 sider (linjeavstand 1,5).

Bedømmelse av masteroppgaven kan ikke finne sted før alle masteremner er bestått.

Innleveringsfristen for mastergradsoppgaven er:

15. mai i vårsemesteret

1. november i høstsemesteret.

Ved karakteren F gis det anledning til kontinuasjonseksamen. Mastergradsoppgaven kan bare legges fram til ny sensur i bearbeidet eller supplert form dersom arbeidet blir vurdert til ikke bestått (jf. Eksamensforskriftens § 22). Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret og 15. august for eksamen i vårsemesteret. 


Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 60
  • Emnekode: HIS-3900