vår 2020:    BED-3904 Masteroppgave i strategisk ledelse og økonomi (MBA) - 30 stp

Emnetype

Emnet er obligatorisk i erfaringsbasert master i strategisk ledelse og økonomi. Emnet kan ikke tas som masterenkeltemne.

Studiepoengreduksjon

Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:

STV-3906 Masteroppgave i strategisk ledelse og økonomi (MBA) 30 stp
BED-3910 Masteroppgave i strategisk ledelse og økonomi (MBA) 30 stp
BED-3906 Masteroppgave i ledelse 30 stp

Innhold

Masteroppgaven skal gjennomføres som et forskningsprosjekt. Den skal enten være en drøfting av en teoretisk eller en empirisk problemstilling. En teoretisk masteroppgave skal gjennomføres på bakgrunn av studier av relevant faglitteratur. En empirisk masteroppgave skal være en teoretisk fundert analyse med utgangspunkt i et innsamlet materiale. Tema og problemstilling skal ligge innenfor studiets tematiske fokus. I tillegg bør problemstillingen fortrinnsvis ta utgangspunkt i et tema som er av relevans for den enkelte students arbeidsplass.

Mastergradsoppgaven kan skrives alene eller i grupper på to studenter. 


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Studenten har kunnskap om:

  • hvordan vitenskapelige undersøkelser planlegges og gjennomføres teoretisk så vel som empirisk på et avansert nivå.
  • hvordan problemstilling skal formuleres og vurdere hensiktsmessigheten og anvendelsen av ulike teorier og metoder tilpasset denne.
  • hvordan et teoretisk eller empirisk materiale skal analyseres, og kan vurdere hvilke implikasjoner dette vil få innenfor et fagområde og/eller et empirisk felt.

Ferdigheter

Studenten kan:

  • planlegge og gjennomføre en selvstendig undersøkelse innen faget som tilfredsstiller grunnleggende vitenskapelige krav.
  • analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder og anvende disse til å strukturere og formulere faglige problemstillinger og resonnementer.

Kompetanse

Studenten har:

  • Kunnskaper og ferdigheter til å gjennomføre selvstendige undersøkelser basert på grunnleggende vitenskapelige krav, og til å vurdere undersøkelser gjennomført av andre.  

Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Undervisning vil foregå gjennom masteroppgaveseminar og veiledning av masteroppgaven underveis.

For å få tildelt veileder må opplæringsdelen være bestått og fullført, og studenten skal ha formulert en prosjektskisse.

Student og veileder skal inngå en veiledningskontrakt før veiledningen kan starte.

Studenten skal i samråd med veileder utarbeide en plan for oppgaven og gjennomføring av den.

For deltidsstudenter skal hovedvekten av arbeidet med masteroppgaven gjennomføres i 4. og 5. semester. Arbeidet bør imidlertid starte så tidlig som mulig


Siste eksamenstermin

Emnet legges ned og siste mulighet til å avlegge eksamen etter dette semesteret, er høst 2020

Her finner du mer informasjon om eksamen i nedlagte emner

Eksamen

Når eksamen i obligatoriske emner og valgemner er bestått, kan studenten fremstille seg til endelig eksamen. Eksamen er todelt: 

1. Studenten leverer oppgaven ved å laste den opp i Universitetet i Tromsøs åpne vitenarkiv for faglig og forskningsrelatert materiale Munin innen innleveringsfristen. Framgangsmåten for elektronisk publisering i Munin er beskrevet på universitetets hjemmesider. I særtilfeller kan det, etter søknad, innvilges utsettelse på innleveringsfristen.

2. Eksamen avsluttes med en individuell muntlig eksamen, som er en diskusjon rundt sentrale problemstillinger i masteroppgaven og i pensumlitteraturen. Dersom to studenter har skrevet masteroppgaven sammen, vil de også være sammen under den muntlige eksaminasjonen. Det gis en gradert karakter (A-F), der A er beste karakter, E er dårligste karakter og F angir ikke bestått. Den muntlige eksaminasjonen vil ha justerende virkning på karakteren gitt på masteroppgaven. På vitnemålet fremkommer kun den samlede karakteren etter muntlig eksaminasjon.  


  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 30
  • Emnekode: BED-3904