høst 2019: FSK-2011 Fiskeri- og havbruksnæringen i praksis - 10 stp
Innhold
Emnets formål er å gi studentene en praktisk og teoretisk innføring i sjømatnæringen. Gjennom tre uker skal studentene ha praksis i bedrifter, forvaltningsinstanser og organisasjoner innen marine næringer. Emnet starter med en felles samling i samarbeid med Seksjon for forskning og utdanningskvalitet, faggruppe utdanningskvalitet. Studentene skal lære seg å skrive søknad med motivasjonsbrev og cv, og skal deretter søke om praksisplass til en bedrift. Etter fordeling skal studentene ut i arbeidspraksis. I løpet av tre praksisperioder skal de bli kjent med en bedrift i sjømatsektoren, og utføre arbeidsoppgaver i bedriftene etter anvisning fra nærmeste leder. I løpet av studiet skal studenten ha tilegnet seg kunnskap om hvordan bedriften er organisert, og tilegnet seg erfaringer, kunnskaper og ferdigheter som arbeidstaker i sjømatsektoren. Utenom praksisperiodene er det undervisning med forelesninger og seminarer. Studentene må regne med en betydelig egeninnsats på dette emnet.Hva lærer du
Kunnskap:
Kandidaten skal
- kjenne til hovedtrekkene i den virksomheten de har praksis i, herunder historie, formål, organisasjon, formell ledelsesstruktur og økonomi
- ha tilegnet seg kunnskap om bedriftens/virksomhetens funksjon og rammevilkår sett i et bærekraftperspektiv
- ha innsikt i den aktuelle bedriftens muligheter og utfordringer mht. økonomi, marked, endrede betingelser og omdømme
- lære seg hvilke krav og forventninger en leder i en sjømatbedrift stiller til sine arbeidstakere, herunder ansvarslinjer, plikter og rettigheter
Ferdigheter:
Kandidaten skal ha
- karriereferdigheter, herunder å skrive søknad og cv for arbeidspraksis
- jobbferdigheter i praksisbedrift etter anvisning fra nærmere leder
- ferdigheter i presentasjonsteknikk
- Metodeferdigheter, herunder kildearbeid, datainnsamling og intervju
Generell kompetanse:
Kandidaten skal
- vise selvstendighet, ansvarlighet og respekt som arbeidstaker
- vurdere bedriften i et uavhengig faglig perspektiv
- vise evne til å reflektere over egen utvikling som arbeidstaker
- ha tilegnet seg en grunnleggende forståelse av muligheter og utfordringer som bedrifter i sjømatsektoren står overfor, knyttet til marked, økonomi, ressursforvaltning og innovasjon
Eksamen
Eksamen er mappeevaluering med fire innleverte arbeider og muntlig eksamen. Bokstavkarakterer A-E, med F som stryk.
De fire arbeidene er:
1) Skriftlig søknad om praksisplass med motivasjonsbrev og cv.
2) Muntlig og skriftlig presentasjon av praksisbedrift i klasserommet.
3) Presentasjon for praksisbedriften.
4) Skriftlig oppgave. I arbeidet med denne oppgaven skal studentene foreta et intervju med nærmeste leder i praksisbedriften som ledd i datainnsamlingen.
Arbeidskrav:
Tre arbeidskrav må være bestått for å få ta eksamen:
- Obligatorisk oppmøte i undervisningen (minimum 80 prosent deltakelse).
- Obligatorisk oppmøte i praksisbedrift (minimum 80 prosent oppmøte av full arbeidstid). Det må legges fram legeattest eller annen gyldig dokumentasjon ved fravær utover 20 prosent.
- Samtale med praksisbedrift om praksisperioden.
Kontinuasjonseksamen: Det gis ikke kontinuasjonsadgang.
Error rendering component
- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 10
- Emnekode: FSK-2011
- Ansvarlig enhet
- Norges fiskerihøgskole