vår 2020:    HEL-3990 Mastergradsoppgave i helsefag, studieretning klinisk nevrologisk fysioterapi - 40 stp

Emnetype

Oppgaven er det største enkeltemnet i masterprogrammet, og gir et sammenfattende uttrykk for læringsutbytte for hele programmet med hensyn til evne til å anvende teoretiske, forskningsetiske og metodiske kunnskaper i studiet av en fagspesifikk problemstilling.

 

Studenten må ha bestått alle forutgående emneeksamener på studiet, unntatt klinisk eksamen i HEL-3280 som gjennomføres etter at oppgaven er levert.


Innhold

I arbeidet med mastergradsoppgaven skal studentene nyttiggjøre seg kunnskap fra studiets øvrige moduler gjennom systematisk og selvstendig arbeid med et selvvalgt tema som er relevant for nevrologisk fysioterapi innen fordypningsområdet som kandidaten har valgt (barn eller voksne). Det er anledning til å skrive teoretiske eller empiriske oppgaver, der studenten anvender anerkjente forskningsmetoder. Begge oppgaveformer omfatter drøfting og refleksjon over publisert litteratur. Masteroppgaven representerer et selvstendig forskningsarbeid fra studentenes side. Oppgaven kan skrives som monografi eller i artikkel-format, og begge oppgaveformene har et omfang på inntil 25 000 ord. Uavhengig av form skal den inneholde et norsk og et engelsk sammendrag samt en oversikt over selvvalgt litteratur. Velges artikkelform, skal masteroppgaven omfatte en artikkel og et utdypende skriftlig arbeid. Artikkelen skal møte kravene til publisering i vitenskapelig tidsskrift med fagfellevurdering og som har relevans for fysioterapifaget. Den skal være skrevet i det format forfatterveilederen til tidsskriftet angir. Studenten skal ved innlevering av oppgaven være eneforfatter, men medforfatterskap for veileder og eventuelt andre skal drøftes før artikkelen sendes inn til det aktuelle tidsskriftet senere. I tillegg skal oppgaven inneholde et skriftlig arbeid som utdyper artikkelen, spesielt gjelder dette bakgrunn, teoretisk grunnlag, metodologi og metode. Retningslinjer for masteroppgaven er utarbeidet.

Hva lærer du

Etter gjennomgått emne skal studentene kunne:

  • Utføre systematiske litteratursøk, vurdere litteraturen kritisk og velge ut relevant litteratur med tanke på selvvalgt problemstilling
  • redegjøre for og anvende riktig et betydelig tilfang av sentrale begrep, verdier, rettskilder og retningslinjer som er aktuelt innen helsefag generelt og i studieretningens fagområde spesielt
  • drøfte spørsmål og tema i eget fagfelt ut fra teoretiske perspektiv og forskning på området
  • vurdere forskningsetiske spørsmål relatert til fagområdet og aktuelle problemstillinger
  • framstille faglige, teoretiske. metodiske og empiriske emner klart, presist og konsistent i en akademisk tekstform
  • redegjøre for inngående innsikt i et avgrenset område innen nevrologisk fysioterapi
  • utføre et selvstendig, avgrenset forsknings
  • eller utviklingsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer og vitenskapelige metoder
  • Kunne forholde seg til spørsmål og tema i eget fag/praksisfelt ut fra teoretiske perspektiv og forskning på området, og å utvikle kritisk forståelse for metodiske spørsmål
  • formidle ny kunnskap til fysioterapeuter og andre helsearbeidere på bakgrunn av masteroppgaven
  • bidra til nytenking og i innovasjonsprosesser i fysioterapi.


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk er hovedspråk i undervisningen, men det kan også bli undervist på andre skandinaviske språk og engelsk. Eksamensspråk er norsk, med mulighet til å skrive på svensk, dansk eller engelsk etter nærmere avtale.

Undervisning

Undervisningen foregår som forelesning og seminar, samt gruppearbeid. Studentene skal under veiledning gjennomføre et individuelt forskningsprosjekt. Det gis inntil 13 timer individuell veiledning på oppgaven. Veileder blir tildelt etter at prosjektbeskrivelsen er bestått, og deretter må plan for oppgavearbeidet fastsettes i en veiledningskontrakt.

Som grunnlag for kontrakten viser en også til retningslinjene for arbeid med mastergradsoppgaven.

Som avslutning på studiet gjennomføres avslutningskonferanse hvor studentene legger frem masteroppgavene sine.


Eksamen

Individuell skriftlig mastergradsoppgave.

Arbeidskrav: Obligatorisk masteroppgaveseminar i begynnelsen av fjerde semester. Hver student skal ha fremlegg av eget prosjekt, samt være opponent til en medstudent sitt prosjekt. Retningslinjer for gjennomføring av arbeidskrav er utarbeidet.

Mastergradsoppgaven leveres i slutten av fjerde semester og bedømmes av en eksamenskommisjon bestående av en ekstern og en intern sensor (som ikke er veileder). Det er utarbeidet retningslinjer for eksamen. Besvarelsen vurderes ut fra karakterskala A -F der A er beste karakter og F er ikke bestått.

Kontinuasjonseksamen arrangeres i henhold til forskrift for eksamener ved UiT Norges arktiske universitetet . Det gis anledning til å forbedre tidligere innlevert oppgave.


Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 40
  • Emnekode: HEL-3990