vår 2020:    MUS-2202 Musikkutøving 2 - 30 stp

Emnetype

Kan ikke tas som enkeltemne.

Innhold

Musikkutøving 2 består av hovedinstrument med tilhørende støttedisipliner:

- Repetisjon (orkesterinstrumenter og sang) eller

- Akkompagnement (klaviaturinstrumenter og gitar) eller

- Improvisasjon (rytmisk) eller

- Orgelimprovisasjon (orgel) og

- Ensemble/kammermusikk/samspill

Studenter som ikke har bestått støttedisiplinen Lytting og gehør 2, 5 sp, fra sin grunnutdanning, må ta støttefaget i tillegg til studieenheten.  


Hva lærer du

Musikkutøving 2 er et studium for studenter som ønsker å videreutvikle sin utøvende kompetanse på høyt nivå. Gjennom arbeidet med instrumentet skal studente tilegne seg kunnskaper, innsikt og ferdigheter for egen utøving av musikk på høyt nivå. Tilegne seg innsikt i verkene som helhet gjennom veiledning og trening i å utøve med repetitør eller repetere med andre instrumentalister, tilegne seg kjennskap til kammermusikklitteraturen og få erfaring i samspill, og derigjennom utvikle sin evne til å innordne seg musikalsk i ulike ensembletyper.

Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk.

Undervisning

Emnet har normalt ukentlig undervisning og kan også være i form av seminarer, masterclass og andre undervisningsformer. En vesentlig del av studiet består av egenøving, og det forventes at studenten tar et selvstendig ansvar for planlegging og gjennomføring av egen arbeidsuke. Studenten må - uansett sjangervalg - delta i konservatoriets prosjektuker og i konservatoriets faste ensembler og ulike øvingsensembler. Emnet går over to semester.

Siste eksamenstermin

Emnet legges ned og siste mulighet til å avlegge eksamen etter dette semesteret, er vår 2021

Her finner du mer informasjon om eksamen i nedlagte emner

Eksamen

Obligatoriske arbeidskrav

- godkjente aktuelle støttedisipliner

- repertoarlister godkjennes av hovedinstrumentlærer og eventuelt repetitør.

Eksamen:

Det avholdes eksamen med individuell utøvende prestasjon. Fra repertoarlisten velger kandidaten i samråd med hovedinstrumentlærer, et eksamensprogram på 45 min. som skal omfatte hele eller deler av verk fra instrumentets sentrale epoker og bør omfatte samspill/-sang ut over standardbesetning med piano eller gitar som akkompagnement. Programmet skal inneholde akkompagnement/improvisasjon i samsvar med aktuell støttedisiplin. Programmet kan for studenter i rytmisk sjanger være noe mer spesialisert i henhold til sjangervalg.  Offentlig framført repertoar: Studenten skal dokumentere at minimum 80 min. av repertoaret som er gjennomgått i emnet er framført offentlig ved huskonsert, semesterprøve eller annen framføring. For studenter i klassisk sjanger må 20 min. av dette være kammermusikk/samspill. Det er ikke noe krav at hele dette repertoaret skal inngå på pensumlisten.

Eksamen vurderes med Bestått/Ikke bestått. Ved ikke bestått eksamen, kan studenten kontinuere én gang.


  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 30
  • Emnekode: MUS-2202