Prøveforelesning og disputas: Tor Wigum, Det juridiske fakultet

Master i rettsvitenskap, Tor Aamodt Wigum holder prøveforelesning og disputerer for graden ph.d. i rettsvitenskap. 

Prøveforelesning Kl 10. 15:

 

Prøveforelesningen har tittelen: «Metodiske utfordringer ved vurdering av forholdet mellom nasjonal lovgivning og EMDs prøvelse av konkrete avgjørelser. Gjør herunder rede for utviklingen av EMDs prøvelsesstil i senere tid»

Lunsj kl 11. 15

Disputas kl 12. 15

Master i rettsvitenskap, Tor Aamodt Wigum, disputerer for graden ph.d. i rettsvitenskap og vil offentlig forsvare avhandlingen "Religionsutøvelse i det offentlige rom –restriksjoner i religiøs bekledning og symbolbruk." 

Bedømmelses komiteen består av: 

  • Professor Henry Jon Mæland, Universitetet i Bergen (førsteopponent)
  • Professor Jens Vedsted-Hansen, Aarhus Universitet (andreopponent)
  • Professor Trude Haugli, UiT Norges arktiske universitet (komiteens leder)

Kort sammendrag av avhandlingen: 

Hovedformålet med avhandlingen er å analysere hvilke begrensninger Grunnloven (Grl.) § 16, Den europeiske menneskerettskonvensjon (EMK) artikkel 9 og FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter (SP) artikkel 18 oppstiller for lovgivers adgang til å regulere bruk av religiøse klær og symboler i det offentlige rom.

Hovedregelen er at alle har rett til fri religionsutøvelse, herunder også en rett til å bære religiøse klær og symboler. Staten kan imidlertid gjøre inngrep i denne rettigheten dersom det foreligger hjemmel, et legitimt formål bak inngrepet, samt at inngrepet fremstår som nødvendig. En viktig del av avhandlingen består i å gjennomgå rettspraksis fra Den europeiske menneskerettighetsdomstol, samt uttalelser fra FNs menneskerettighetskomite.

 

Velkommen! 

 

Når: 30.11.18 kl 10.15–15.30
Hvor: Auditorium 3, Teorifagbygget Hus 6
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Ansvarlig: Trude Haugseth Moe
Legg i kalender