Ny bok fra Bård Borch Michalsen

- Kommaet gjør verden til et litt bedre sted å være. Derfor fortjener tegnet en bok, het det fra forlaget da hans bok «Komma» kom ut for fire år siden. I sin nyeste bok tar Bård Borch Michalsen den helt ut og belyser historien bak alle våre skilletegn.    

Nilsen, Kjetil
Publisert: 09.11.18 09:32 Oppdatert: 09.11.18 10:20
Harstad

«Tegn til sivilisasjon – en europeisk kulturhistorie» er tittelen på den rykende ferske boka. Der får vi opplyst at skilletegnene - punktumet, kommaet, utropstegnet, spørsmålstegnet og semikolonet - fant sin form for 500 år siden.

Bård Borch Michalsen - lunsjforedrag i Panorama kaffebar torsdag 15. november. Foto: Kjetil Nilsen /UiT

- De bidro til at vi kunne skrive effektivt, presist og vakkert, og var med på å skape den moderne europeiske skriftkulturen, sier Borch Michalsen - førstelektor ved Handelshøgskolen UiT Harstad.

I hundrevis av år var det kun autoriteter som kunne skrive og forstå tekster som ble lest høyt for allmennheten. Med trykkekunsten ble lesing og skriving en individuell aktivitet som forløste renessansen, reformasjonen, opplysningstiden og den industrielle revolusjon - og skilletegnene var medansvarlige.

Lunsjforedrag
Torsdag 15. november er Bård Borch Michalsen invitert til å holde lunsjforedrag basert på sin nye bok, i Panorama kaffebar ved UiT Harstad.  
- Punktumet er blitt aggressivt, vi skriver som vi snakker, og damene utagerer med utropstegn. Hva skjer? spør han. - Kommaet, kolonet og punktumet er tegn til sivilisasjon.

Under Suppe & Snakk-foredraget i Panorama vil han gi et lite innblikk i en europeisk kulturhistorie, sneie innom status i dag og argumentere for at vi fortsatt bør holde oss med skilletegnene. Dessuten lover han å gi tilhørerne 10 enkle regler for bedre tegnsetting. - Behersker du dem, klarer du deg, avslutter Bård Borch Michalsen.

Nilsen, Kjetil
Publisert: 09.11.18 09:32 Oppdatert: 09.11.18 10:20
Harstad
Vi anbefaler