– Viktig at hver enkelt student blir hørt!

Maria, Johanne, Sofie og Ivanna i Juridisk Studentutvalg er klare: Alle må si sin mening for at studiet skal bli enda bedre! Og så skader det ikke at man får kake og kan vinne 10 middager ved å gjøre det. Studiebarometeret er her igjen!

Moe, Trude Haugseth
Publisert: 25.10.18 10:11 Oppdatert: 25.10.18 12:49
Tromsø

- Si din mening, svar på Studiebarometeret! oppfordrer styret i Juridisk Studentutvalg sine medstudenter. Fra v. Maria Robberstad Strand, Johanne Grov Eilertsen, Sofie Foshaug og Ivanna Frostad Ulriksen. Foto: Trude Haugseth Moe

Studiebarometeret, den store årlige nasjonale undersøkelsen om studiekvalitet, er igjen sluppet. Fra nå av og fram til 13. november får alle landets 2. og 5. års studenter sjansen til å si sin ærlige mening om studiet sitt. Alle studentene i målgruppa skal ha fått et spørreskjema fra NOKUT via sms og e-post.

Viktig at alle blir hørt

Hvorfor skal man gidde å bruke 10-12 minutter på å fylle ut dette spørreskjemaet?

Studentene som sitter i styret i Juridisk Studentutvalg (JSU) Tromsø er enige:

– Det er viktig at flest mulig gir sitt bidrag til at studiehverdagen vår blir bedre, mener Maria Robberstad Strand.

–Undersøkelsen gir rett og slett hver enkelt student sjansen til å bli hørt, sier Sofie Foshaug.

Johanne Grov Eilertsen synes også undersøkelsen er viktig for potensielle nye studenter.

– Undersøkelsen betyr mye for de som tenker på å søke på juss. Gjennom undersøkelsen kan de sammenligne og finne ut hvordan det er å studere rettsvitenskap her i Tromsø, i forhold til andre steder, mener hun.

Bra med forskjellig perspektiv

Lederen i JSU, Ivanna Frostad Ulriksen, går på 4. avdeling og er ikke i årets målgruppe, men svarte selv på undersøkelsen da hun gikk 2. året.

– Det er bra at to forskjellige avdelinger blir spurt. De som går 5. avdeling og de som går 2. avdeling har litt forskjellige erfaringer og perspektiver, mener hun.

Fornøyde studenter

Jusstudiet ved UiT har i flere år fått høyeste score i landet på hvor fornøyde studentene er, sammenlignet med de andre to andre masterstudiene i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.

Også svarprosenten til jusstudiet ved UiT var historisk høy i forrige runde av Studiebarometeret. Hele 67 prosent av studentene blant målgruppen på rettsvitenskap ved UiT deltok i undersøkelsen, sammenlignet med 45% i Bergen, mens i Oslo var svarprosenten 26%. 

Klarer de å få enda flere med i år? Det håper studentene i JSU.  De kommer til å gå rundt på forelesninger og generelt oppfordre sine medstudenter på 2. og 5. avdeling til å svare.

– Forteller oss hva vi skal jobbe med

Også dekan ved Det juridiske fakultet, Lena L. Bendiksen, understreker viktigheten av Studiebarometeret.

Jeg oppfordrer alle på 2. og 5. avdeling til å svare fordi det forteller oss hva vi skal jobbe med framover, og hvordan vi skal bli enda bedre. Dette er studentenes måte å bidra til det. Samtidig forteller vi omverdenen hvordan det er å studere hos oss, sier dekanen.  

Studiesjef Kjersti Dahle stemmer i:

– Vi bruker svarene vi får aktivt i vår kvalitetssikring av studiet. Vi har våre egne evalueringer i tillegg, men Studiebarometeret er overordna disse. Den er veldig viktig og brukes av hele universitetssektoren, sier Dahle.

Kake og 10 middager

JSU-gjengen synes heller ikke det gjør noe at fakultetet underveis i perioden spanderer kake på studentene på en forelesning for å oppfordre dem til å svare. Eller at det skal trekkes ut tre vinnere av klippekort på 10 middager hos Samskipnadens kantiner, blant jusstudentene som svarer.  

 Det er godt at det fins litt «gulrot.» Vi hadde sikkert svart uansett – men det blir aldri feil med kake og gratis mat, ler jusstudentene.

 

 

STUDIEBAROMETERET

Studiebarometeret er Norges største undersøkelse om hva studenter synes om studiene sine, utført på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Undersøkelsen skal bidra til å sikre, utvikle og informere om kvalitet i utdanningen

Hovedindikatorene er læringsmiljø, medvirkning, engasjement, yrkesrelevans, undervisning, eksamen og læringsutbytte. Alle 2. og 5- årsstudenter i landet har fått spørreskjemaet tilsendt på epost. Det skal ta om lag 10-12 minutter å fylle ut. Fristen for å svare er 13.  november. 

Om du ikke har mottatt invitasjon til undersøkelsen på epost, finner du den her!

 

 

Moe, Trude Haugseth
Publisert: 25.10.18 10:11 Oppdatert: 25.10.18 12:49
Tromsø
Vi anbefaler