UiTs beste leder er kåret

Etter en hel dag med caseløsing og en intens utspørring fra banksjef Lars Nymo Trulsen og hotelldirektør Øyvind Alapnes, var det til slutt Beatrice Bremnes som sto igjen som vinner av årets Lederjakten.

Henriksen, Lise Lotte
Publisert: 18.10.18 00:00 Oppdatert: 25.10.18 09:18

- Jeg føler meg først og fremst beæret. Og så litt sjokkert, jeg synes alle finalistene var gode på hver vår måte. Jeg mener vi alle som sto på scenen i kveld er vinnere, og så er det ekstra artig å stå igjen med den kuleste prisen, sier den nykårede vinneren.

Det var en rørt Beatrice Bremnes som mottok den gjeve prisen som vinner av Lederjakten 2018 Foto: Lise Lotte Henrik

Sjuende året på rad

Lederjakten er en konkurranse arrangert av studentorganisasjonen Start UiT, hvor de skal finne Universitetets beste leder blant studentene. For sjuende året på rad gikk studentgrupper fra sted til sted for å løse caser lagd av samarbeidspartnerne Sparebank 1 Nord-Norge, Remiks, The Edge, Norges Sjømatråd og Nordnorsk lederutvikling.

- Dagen har vært helt strålende. Det har teamet mitt også vært, uten dem hadde ikke jeg stått her som vinner, oppsummerer Bremnes, som til daglig studerer ledelse, innovasjon og marked på UiT.

Videre anbefaler hun Lederjakten på det sterkeste.

- Hvis du kjenner du har lyst til å utvikle lederen i deg, så må du delta. Du kommer tett på bedriftene, får jobbe i team, og gode tilbakemeldinger å ta med videre. Lederjakten er en fantastisk mulighet - om man blir topp fire eller ikke, sier Bremnes.

- Viktig for næringslivet

På The Edge fikk studentene i oppgave å lage ny havneterminal til Tromsø. De hadde en halv time på seg til å lage modell og planlegge pitch. Underveis kom «borgermester» Øyvind Alapnes med nye krav og begrensninger for å stresse gruppene og tvinge dem til å tenke nytt.

Studentene fikk bryne seg på varierte caser

Alapnes, som for ordens skyld på ekte er The Edges hotelldirektør, synes studentene viser driv og engasjement.

- Det er fantastisk, jeg opplever at de vil noe med dagen. Jeg ville sette dem på prøve i lederskap og kreativitet, og samtidig fikk de sjansen til å bygge en skikkelig havneterminal, sier han med et smil.

Samtidig mener han også det er viktig at næringslivet bryr seg om og ser studentenes engasjement.

- Jeg er med fordi jeg synes det er gøy. Samtidig er engasjementet deres viktig for oss, og vi liker også at studentene engasjerer seg i oss. En gang skal de jobbe, og da er det fint at de har et godt forhold til oss, sier Alapnes.

Stor bankett

Når Lederjakten går av stabelen er det ingen tvil om det skal gjøres stas på deltagerne. Onsdag kveld var alle samlet til bankett med middag og underholdning, før de fire finalistene ble kunngjort og skulle inn i en intens finale.

Finalistene måtte én og én opp på scenen til utspørring av banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge Lars Nymo Trulsen og hotelldirektør på The Edge Øyvind Alapnes. Studentene fikk ikke noen mulighet til å forberede seg og måtte ta alle spørsmålene på strak arm.

- Det er en drømmesituasjon for meg, her kan jeg stille alle spørsmålene jeg ikke stiller i vanlige intervjuer. Vi skal jo grille

Finalistene Lederjakten 2018 Foto: Lise Lotte Henriksen
dem, men ikke være onde. De skal få seriøse spørsmål, og kanskje noen slemme – de skal jo settes på prøve, sa Alapnes før finalen.

I finalen sto Martin Myrland, Beatrice Bremnes, Marius Lundegaard og Kjell-Petter Hetland. Der fikk de bryne seg på

 
utfordringer som kritiske spørsmål fra journalister, hva gjør du om en av dine ansatte kommer full på jobb og «hva er det verste du har kommet unna med?».

Til slutt var det altså Beatrice Bremnes som gikk seirende ut Lederjakten 2018. I tillegg til heder og ære, får Bremnes delta på lederutviklingsprogrammet «Ledelse i Front» av Nordnorsk Lederutvikling. Premien har en verdi på 60.000 kroner, og er et praktisk lederprogram som tar utgangspunkt i de daglige utfordringene en leder står i. Programmet går over tre dager samt en to-dagers oppfølgingssamling seks måneder senere. Deltakerne på programmet kan oppnå 20 studiepoeng ved å melde seg opp til eksamen 

Henriksen, Lise Lotte
Publisert: 18.10.18 00:00 Oppdatert: 25.10.18 09:18
Vi anbefaler