høst 2018:    STV-3906 Masteroppgave i strategisk ledelse og økonomi (MBA) - 30 stp

Emnetype

Teoretisk

Emnet er obligatorisk i det erfaringsbasert masterprogrammet i strategisk ledelse og økonomi. Emnet kan ikke tas som enkeltemne.


Studiepoengreduksjon

Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:

BED-3904 Masteroppgave i strategisk ledelse og økonomi (MBA) 30 stp
STV-3910 Masteroppgave i strategisk ledelse og økonomi (MBA) 30 stp

Innhold

 Masteroppgaven skal gjennomføres som et forskningsprosjekt. Den skal enten være en drøfting av en teoretisk eller en empirisk problemstilling. En teoretisk masteroppgave skal gjennomføres på bakgrunn av studier av relevant faglitteratur. En empirisk masteroppgave skal være en teoretisk fundert analyse med utgangspunkt i et innsamlet materiale. Problemstillingen bør fortrinnsvis ta utgangspunkt i et tema som er av relevans for den enkelte students arbeidsplass.

Masteroppgaven kan skrives individuelt, men også som et samarbeid mellom to studenter. Dersom oppgaven er et individuelt prosjekt skal den ha et omfang på mellom 12000 og 14000 ord (40 sider), der 14000 ord er et absolutt maksimum. Er oppgaven et samarbeid mellom to studenter skal omfanget være mellom 18000 og 20000 ord (50-55 sider).


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studenten ha følgende læringsresultat:

 

Kunnskaper

Studenten har kunnskap om:

  • hvordan man planlegger og gjennomfører en vitenskapelig undersøkelse, teoretisk så vel som empirisk.
  • formulering av problemstilling og valg av teori og metode tilpasset denne.
  • analyse av et materiale.

 

Ferdigheter:

Studenten kan:

  • planlegge og gjennomføre en selvstendig undersøkelse innen faget som tilfredsstiller grunnleggende vitenskapelige krav

 

Kompetanse:

  • kunnskaper og ferdigheter til å gjennomføre selvstendige undersøkelser basert på grunnleggende vitenskapelige krav, og til å vurdere undersøkelser gjennomført av andre

Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisnings- og eksamensspråk er norsk.

Eksamen kan avlegges på norsk eller annet skandinavisk språk. Det kan søkes instituttet om å avlegge eksamen på engelsk. 


Undervisning

Undervisningen vil foregå gjennom veiledning av masteroppgaven underveis.

For å få tildelt veileder må enkeltemner på tilsammen 30 studiepoeng av emnene som inngår i opplæringsdelen være gjennomført og bestått.

Student og veileder skal inngå en veiledningskontrakt før veiledningen kan starte.

Studenten skal i samråd med veileder utarbeide en plan for oppgaven og gjennomføring av den.

For deltidsstudenter skal hovedvekten av arbeidet med masteroppgaven gjennomføres i 4. og 5. semester. Arbeidet bør imidlertid starte så tidlig som mulig.

 

Kvalitetssikring av emnet

Det foretas samtaler med studentene hvor de har anledning til å gi tilbakemelding om kvaliteten på emnet.


Eksamen

Når eksamen i obligatoriske emner og valgemner er bestått, kan studenten fremstille seg til endelig eksamen. Eksamen er todelt:

1. Studenten leverer oppgaven ved å laste den opp i Universitetet i Tromsøs åpne vitenarkiv for faglig og forskningsrelatert materiale Munin innen innleveringsfristen kl. 1500 på innleveringsdagen. Framgangsmåten for elektronisk publisering i Munin er beskrevet på universitetets hjemmesider. Innleveringsfrister: 15. mai i vårsemesteret og 1. november i høstsemesteret.

2. Eksamen avsluttes med en individuell muntlig eksamen, som er en diskusjon rundt sentrale problemstillinger i masteroppgaven og i pensumlitteraturen. Dersom to studenter har skrevet masteroppgaven sammen, vil de også være sammen under den muntlige eksaminasjonen.

 Eksamen vurderes med bokstavkarakter (A-F), der F regnes som stryk. Den muntlige eksaminasjonen vil ha justerende virkning på karakteren gitt på masteroppgaven. På vitnemålet fremkommer kun den samlede karakteren etter muntlig eksaminasjon.


Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 30
  • Emnekode: STV-3906