Klare til å bidra i samfunnet

Hoppende glade masterkandidater fra UiT har levert sine masteroppgaver og er klare til å løse verdensproblemer.
Bludd, Ellen Kathrine
Publisert: 07.06.18 00:00 Oppdatert: 08.06.18 14:43

Mastergradskandidater fra BFE fakultetet 2018. Foto: David Jensen

Omkring 230 mastergradskandidater vil fullføre sin utdanning ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi i 2018. 60 av disse var til stede på mastergradsavslutningen torsdag 7.juni med familie og venner, for å markere at de hadde gjennomført sin mastergrad ved UiT Norges arktiske universitet. Mastergradsoppgavene ved BFE strekker seg fra økonomi og administrasjon, til biologi, fiskeri og akvadmedisin. 

Kristine Robertsen Hindberg har skrevet master om opplevelsesverdi og destinasjonslojalitet ved Handelshøgskolen. Foto: David Jensen

Bedriftssamarbeid

- På masterstudiet fikk vi gå mer i dybden enn i bachelorstudiet, og vi fikk gjort mer i praksis, forteller Kristine Robertsen Hindberg som nettopp har gjennomført en mastergrad i ledelse, innovasjon og marked ved Handelshøgskolen.

Hindberg forteller blant annet at studentene fikk gjennomføre konkrete tiltak for TIL (Tromsø Idrettslag) for å skaffe mer publikum til kampene og jobbe med en caser for bedrifter som for eksempel Tromsø Camping.

- Jeg fikk delta på forskjellige reiselivsaktiviteter, og intervjue bedrifter, turister og guider. 

Hindberg har skrevet en masteroppgave om opplevelsesverdi og destinasjonslojalitet. 

Kreativ prosess

- I get so much energy out of interacting with these young scientists, sier professor i marin biologi Rolf Gradinger.

Professor Rolf Gradinger får energi av å veilede masterstudenter. Foto: Jørn Berger Nyvoll

Han var tilstede på mastergradsseremonien fordi han har veiledet Marti Amargant Arumi fra Spania som har tatt en master i biologi med fokus på marin økologi i polarnatten. Gradinger mener at å veileder masterstudenter er en tosidig prosess.

- De har oss veiledere som mentorer, med ideer og rammeverk, mens de selv kommer med nye ideer og tanker som får oss til å flytte grenser.

- It's very creative and a lot of fun, sier Gradinger.  

Make a difference in a dangerous world

Salih Burma var en av masterkandidatene som holdt tale under mastergradsavslutningen. Han kom til Tromsø helt fra Sudan for å studere International Fisheries Management ved Norges fiskerihøgskole.

- I fell in love with Tromsø, and I think she likes me as well, sa Burma.

Han fortalte om mange søvnløse netter på grunn av mørketid og midnattssol. Han mente at det er svært nyttig å ha en mastergrad i verden idag. Med store problemer som global oppvarming, fattigdom og overfiske, håpet han at han og de andre kandidatene kunne "make a difference in a dangerous world".   

Hoppende glade masterkandidater, klare til å bidra til å løse store utfordringer i verdenssamfunnet. Foto: David Jensen

Bludd, Ellen Kathrine
Publisert: 07.06.18 00:00 Oppdatert: 08.06.18 14:43
Vi anbefaler