IVT-fakultetet på landstoppen i søker-økning

IVT-fakultetet ved UiT i Narvik har all grunn til å juble for årets søkertall. Mens ingeniørstudiene på landsbasis har en økning i førsteprioritetssøkere på 3,6 prosent, har fakultetet en økning på drøyt 16 prosent for sine bachelorstudier.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 23.04.18 00:00 Oppdatert: 23.04.18 15:26
Narvik

Antallet studenter som ønsker å ta ingeniørfag knyttet til UiT i Narvik, er i kraftig vekst, viser årets tall fra Samordna Opptak. Foto: Espen Eidum
Søknadstallene til IVT-fakultetets seks masterstudier er enda mer gledelige, med en økning på drøyt 23 prosent førsteprioritetssøkere sammenlignet med 2017.
– Vi er veldig godt fornøyd med tallene. Vi har en solid økning i antallet førsteprioritetssøkere, spesielt til masterstudiene våre, sier Bjørn Solvang, dekan ved fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT).

Også Y-vei og 3-semesterstudiene ved fakultetet har en pen vekst i studenttallet. Det samme har forkursene, som opplever en økning på rundt 17 prosent sett opp mot fjoråret.
Enkeltstudier som for eksempel Satellitteknologi og Satellitteknologi nettbasert har hatt en kraftig vekst i antallet førsteprioritetssøkere. Det samme har også Automasjon. IVT-fakultetet er stort på nettstøttet ingeniørutdanning, noe som også gjenspeiles i søkertallene.
– Vi ser nok resultatet av at vi har jobbet med å få fram nettstudiene, sier Solvang.

Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi administrerer ingeniørutdanning i Narvik, Mo i Rana, Bodø, Tromsø og Alta. Både masteropptak, internasjonalt opptak og de spesielle opptaksveiene til ingeniørutdanningene - som Y-vei og 3-semester - går via lokalt opptak. 

UiT har i 2018 en rekordstor økning i søkere som har satt et av UiTs studier på førsteplass. I år har 8 820 søkere et studium ved UiT som førstevalg i Samordna Opptak. Det er en økning på 14,34 prosent fra 2017. Tallene fra Samordna Opptak viser gsoå at ingeniørfagene på landsbasis for 2018 har en økning i førsteprioritetssøkere på 3,6 prosent sammenlignet med 2017. For sivilingeniørutdanningene er økningen på 7,3 prosent.

 

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 23.04.18 00:00 Oppdatert: 23.04.18 15:26
Narvik
Vi anbefaler