Invitert til Kina for å foredra om energieffektive bygg i kaldt klima

Professor Bjørn Reidar Sørensen ved IVT-fakultetet foredro nylig om fordelene ved energieffektive bygg i kaldt klima ved kinesiske Shandon Jianzhu University.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 11.04.18 00:00 Oppdatert: 11.04.18 09:27
Narvik

Nærmere 400 studenter og ansatte fikk høre mer om fordelene ved energieffektive bygg i kaldt klima da professor Bjørn Reidar Sørensen gjestet Shandon Jianzhu University nylig. Foto: Privat

Ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fak) har Institutt for bygg, energi og materialteknologi i mange år hatt samarbeidsprosjekt med Shandong Jianzhu University rundt forskning og utdanning innen bygningsteknologi og energibruk i bygninger. Tidligere har professor Jing Yin vært på et tre måneders utvekslingsopphold i Narvik.
Professor Bjørn Reidar Sørensen, leder for institutt for bygg, energi og materialteknologi, har ekspertise innen området energieffektive bygg i kaldt klima som er høyt verdsatt både nasjonalt og internasjonalt. I slutten av mars var Sørensen invitert til Shandon Jianzhu University for å holde foredrag om energieffektive bygg i kaldt klima.

Professor Bjørn Reidar Sørensen ble invitert til Kina for å snakke om energieffektive bygg i kaldt klima. Foto: Privat

I sitt foredrag presenterte Sørensen først UiT Norges arktiske universitet for de nærmere 400 tilhørerne fra universitetet, både ansatte og studenter. Hoveddelen av foredraget med tittel "Energieffektive bygg i kaldt klima", tok for seg ulike tema som energianalyser, energiriktig prosjektering og design og varmesystemer. Det ble vist en rekke eksempler på norske energieffektive bygninger og hvordan disse er bygget. Sørensen forklarte viktigheten av reduksjon av energibruken i bygninger ut fra at globalt miljøhensyn. Spesielt fokus var på god isolering av bygninger, lavenergibygg og passivhus. Viktigheten av god solavskjerming for redusert behov for kjøling ble også fremhevet i foredraget.

Fra Shandon Jianzhu University ble viktigheten av foredraget poengtert av Vice President Cui Ping ved Institute of Thermal Engineering;
«Professor Sørensen har gitt oss omfattende forståelse av hvordan skape energieffektive bygg i kaldt klima. Foredraget er i tråd med vårt mål om å delta internasjonalt. Det ga våre studenter en klarere forståelse av innovasjon og forskningsmetoder».
Her finner du den kinesiske presentasjonen av foredragsholderen og foredraget:

http://xwzx2016.sdjzu.edu.cn/xwzxlt/info/1024/7409.htm

 

 

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 11.04.18 00:00 Oppdatert: 11.04.18 09:27
Narvik
Vi anbefaler