høst 2018:    PSY-3006 Selvvalgt emne i psykologi - 10 stp

Emnetype

Emnet kan ikke tas som enkeltemne og er forbeholdt studenter på masterprogrammet eller profesjonsstudiet i psykologi. Oppmelding til emnet med forbehold om godkjent emnebeskrivelse innen angitt frist. 

Innhold

Innhold for selvvalgt emne skal være et tema som det ikke gis undervisning i ved Institutt for psykologi eller UiT, og som en fagperson ved instituttet (emneveileder) har mulighet for å gi veiledning i. Arbeidet med selvvalgt emne består i hovedsak av litteraturstudier, men også andre arbeidsmåter kan inngå i emnet.  

For masterstudentene kan arbeidet med selvvalgt emne støtte opp om arbeidet med masteroppgaven, men kan ikke inngå direkte i masteroppgaven (da det arbeidet gjøres i regi av PSY 3900). Arbeidet må strekke seg utover det det ville være rimelig å forvente som en del av masteroppgaven, enten i bredde eller grundighet. 

Studenten og emneveileder utvikler sammen innholdet for emnet med læringsutbyttebeskrivelser, evt. arbeidskrav, evt. praksis, og antydning til pensum. Retningslinjene fra Det helsevitenskapelige fakultet for innholdet og læringsutbyttebeskrivelsene finnes med søknaden. To eller flere studenter kan legge opp samme pensum til selvvalgt emne og veiledes sammen. Studenter oppfordres til å samarbeide om selvvalgt emne der det passer. 


Hva lærer du

Læringsutbyttebeskrivelsene er en viktig del av kontrakten mellom deg, veilederen og sensoren som skal vurdere arbeidet. De danner vurderingsgrunnlaget for sensoren som leser eksamensarbeidet og skal skrives i henhold til kravene fra Det helsevitenskapelig fakultet (se videre i malen for konkret  informasjon om forventningene). Sørg for at læringsutbyttebeskrivelsene er (1) på et tilstrekkelig høyt nivå og (2) at de er konkrete.

Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Oppgaven kan skrives på norsk, nordisk eller engelsk.


Undervisning

Emnet medfører i hovedsak selvstudium. Emneveilederen må si seg villige til å gi minst 4 timer veiledning i tilknytting til oppgaven. Det blir normalt ikke tilbudt mer enn 15 timer veiledning pr tema. Flere studenter kan motta veiledning sammen ved arbeid om samme tema. Dersom andre former for undervisning skal høre med må det spesifiseres. 

Eksamen

Hjemmeoppgave på 10-20 sider i APA format. Oppgaven skal være individuell. På vegne av Programstyret behandler masterkomiteen eller profesjonskomiteen godkjenningen av innholdet, læringsutbyttebeskrivelsene, arbeidskrav, evt. praksis, og pensum for selvvalgte emner. Søknader bør sendes IPS i slutten av foregående semester, og senest 15 januar/ 25 august av det relevante semesteret for faget. Tilbakemeldingen fås før fristen for eksamensoppmelding. Det som studenten(e) og veilederen har spesifisert av innholdet for emnet, læringsutbyttebeskrivelser, arbeidskrav, praksis og pensum danner grunnlaget for vurderingen av oppgaven.

Eksamen vurderes etter karakterskalaen A-E, F for stryk.

Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått siste ordinære arrangerte eksamen i dette emnet

 

Arbeidskrav:

 Studenten må delta i minst fire veiledningssamtaler med temaveileder. Ytterligere arbeidskrav spesifiseres i samråd med emneveilederen. 


Pensum

Pensumliste godkjennes i samarbeid med masterkomiteen eller profesjonskomiteen. 

Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 10
  • Emnekode: PSY-3006