høst 2018:    MUS-2208 Musikkteknologi - 30 stp

Emnetype

Kan ikke tas som enkeltemne.

Innhold

Det vil bli gitt undervisning i de praktiske muligheter som bruk av musikkteknologi gir utøvende musikere. Omfatter bruk av datamaskiner ved fremføring av musikk, til komponering og som lydkilder og instrumenter.

Ulike innspillingsformer som innspillinger av band med moderne flersporsteknikk, klassiske innspillinger med moderne flersporsteknikk, location- og liveinnspillinger. Innspilling av konserter, band og ensembler tilknyttet skolen virksomhet.

Redigering, miksing og ferdigstillelse av opptak.


Hva lærer du

Studentene skal tilegne seg grunnleggende kunnskaper og forståelse

- for teknikker som benyttes ved innspilling av moderne klassisk og rytmisk musikk

- om bruk av musikkteknologi i utøvende musikk og databaserte komposisjoner

- av teorien bak lydteknikk og musikkteknologi.

Studentene skal gjennom praktisk arbeid utvikle sine ferdigheter for å

- kunne gjennomføre innspillinger og ferdigstille disse

- kunne benytte aktuell teknologi i komposisjoner og utøvende musikk.


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Det legges opp til en kombinasjon av seminarbasert og konsentrert teoriundervisning i grupper kombinert med individuelle praktiske øvelser i studio. Individuell veiledning. Det forventes en betydelig egeninnsats og selvstendig arbeid alene eller i mindre grupper. Studenten må bl.a. delta i opptak av medstudenter i ulike opptaks- og konsertsammenhenger. Det gis muligheter til å observere og assistere under reelle kommersielle innspillinger. Studenten må føre oversikt/logg/beskrivelser av praktisk utført opptaksarbeid.

Eksamen

Obligatorisk arbeidskrav som må være godkjent av faglærer før kandidaten kan gå opp til eksamen:

- Innlevering av en oversikt/repertoarliste over gjennomførte prosjekter og opptak. Fire oppgaver/opptak med tilhørende beskrivelse skal godkjennes av faglærer.

Eksamen:

Eksamen består av innlevering av en praktisk prosjektoppgave/lydopptak med påfølgende muntlig presentasjon. Studentene gjør alene eller i grupper innspillinger og miks med et repertoar og ensembler som skal godkjennes av faglærer. Det skal være innspillinger med minst to ensembler, hvorav ett klassisk og ett rytmisk/ alternativt egne komposisjoner der studenten benytter musikkteknologi. Klassisk opptak må ha en varighet på minimum 10 minutter og rytmiske bestå av minst to komposisjoner. Det skal legges ved en skriftlig beskrivelse av arbeidet. Lydopptak og beskrivelse sendes til sensor i forkant av muntlig presentasjon. I den muntlige presentasjonen skal kandidaten forsvare og drøfte lydopptaket og skriftlig beskrivelse.

Individuell vurdering  Bestått/Ikke bestått. Det gis anledning til å avlegge kontinuasjonseksamen der den praktiske oppgaven må bestå av nye opptak.


Pensum

Pensumliste/repertoarliste utarbeides sammen med studenten og må godkjennes før oppmelding til eksamen.

Litteratur med et omfang på 400 obligatoriske og 200 selvvalgte sider.

Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 30
  • Emnekode: MUS-2208