høst 2018:    PSY-2543 Praksis og praksisrelatert undervisning - 10 stp

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter ved profesjonsstudiet i psykologi og kan dermed ikke tas som enkeltemne.

Obligatorisk forkunnskapskrav

PSY-1503 Språk og språkvansker, PSY-1505 Læringspsykologi, PSY-1510 Skriving og tekstarbeid med forskningsrapport III, PSY-2501 Regresjonsanalyse

Studiepoengreduksjon

Du vil få en reduksjon i antall studiepoeng (som oppgitt under), dersom du avlegger eksamen i dette emnet og har bestått følgende emne(r) fra før av:

PSY-2543 Praksis og praksisrelatert undervisning i utviklingspsykologi 5 stp

Innhold

En uke praksis i barnehage/barneskole, med innsamling av data ut fra egnede metoder.

En uke praksis med eldre i den kommunale helsetjenesten. Innsamling av data skjer ut fra tester og intervjuer ved enten sykehjem, omsorgsboliger eller hjemmetjenesten. Studenter sendes til praksisplasser i grupper på 2 til 6.

Anvendt utviklingspsykologi: forelesninger, gruppearbeid ut fra kasusbeskrivelser og drøfting av problemstillinger knyttet til diagnostisering og intervensjon.


Hva lærer du

Læringsutbytte: Kunnskaper om planlegging og gjennomføring av datainnsamling i vanlige miljøer for barn og eldre. Introduksjon til klinisk-psykologisk anvendelse av utviklingspsykologisk kunnskap.

Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk.

Undervisning

Ca. 36 timer forelesning, veiledning og gruppearbeid.

Eksamen

Arbeidskrav: Noe obligatorisk undervisning. Obligatorisk undervisning vil merkes i timeplanen. Forberedelse til praksis og selve praksisukene er obligatorisk.

Eksamen: Praksisrapport skrevet av to og to studenter; halvparten knyttet til praksis med eldre, halvparten knyttet til praksis i barnehage. Fordelingen av hvilke studenter som skriver rapport om barn/eldre foregår i hovedsak ut ifra ønsker, ved skjevfordeling vil det bli foretatt trekning. Det gis bokstavkarakter A-F, der F er ikke-bestått.

Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått praksisrapport.


Pensum

Kunngjøres ved semesterstart.

Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Tromsø |
  • Studiepoeng: 10
  • Emnekode: PSY-2543