Studenttillitsvalgte søker etterfølgere

De utgjør arbeidsutvalget i Campustinget, og har vært aktive talspersoner for studentene i Harstad i flere år. Nå må de kaste inn håndkledet og søker etterfølgere - med oppfordring til medstudenter om å stille til valg.
Nilsen, Kjetil
Publisert: 27.02.18 00:00 Oppdatert: 27.02.18 14:11
Harstad

- To av oss er nå snart ferdig utdannet, så vi må nesten gi oss nå, sier Tonje Isaksen, Krister Kilavik og Christian Hauge. – Men vi håper flere studenter melder seg i løpet av denne og neste uke, og at de vil  stille som kandidater til valgene som avvikles 12. – 21. mars. Viktig for studentdemokratiet, sier de. 

Avtroppende AU i Campustinget: Tonje Isaksen, Christian Hauge og Krister Kilavik. Foto: Privat.

Studenter ved UiT Harstad kan stille til valg, både til det lokale Campustinget og til Studentparlamentet i Tromsø, som er et fellesorgan for alle studenter ved UiTs ulike campuser. To av de 25 plassene i Studentparlamentet er reservert studenter fra UiT Harstad. 

Campustinget i Harstad er Harstad-studentenes eget organ, der de kan fremme saker de mener er viktige i studenthverdagen. Det består av 8 representanter og 4 vararepresentanter. Blant de faste representantene, velges et arbeidsutvalg med leder, nestleder og hovedtillitsvalgt.

Lederen har daglig tilstedeværelse på kontoret, og er studentenes ansikt utad.
- Ledervervet er et frikjøpt verv, og lønnes som en fulltidsstilling, sier avtroppende leder Tonje Isaksen. 

- Både nestleder og hovedtillitsvalgt får arbeidsgodtgjørelse etter endt semester – altså to utbetalinger i løpet av studieåret. Mens nestleder har ansvar for promotering, har hovedtillitsvalgt ansvar for tillitsvalgtmøter og er en kontaktperson for de tillitsvalgte, tilføyer hun. 

I tillegg til den økonomiske godtgjørelsen, minner Tonje om at det er et pluss på CV’n å ha engasjert seg i studentpolitikk. – Fremtidig arbeidsgiver vil se at du er en engasjert person som gjerne gjør mer enn akkurat bare det som forventes av deg, legger hun til.   

Interesserte studenter bes kontakte Campustingets kontor for utfylling av kandidatskjema. Eventuelle spørsmål om valget, kan sendes ctih@uit.no

 

Nilsen, Kjetil
Publisert: 27.02.18 00:00 Oppdatert: 27.02.18 14:11
Harstad
Vi anbefaler