- Som foreleser er han beskrevet som en rockestjerne

- Det hær e over alle støvelskaft, sa Steinar Svarte selv da han i går ble tildelt Studentenes Pedagogikkærespris (SPÆP) ved UiT i Narvik.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 14.02.18 00:00 Oppdatert: 14.02.18 17:21
Narvik

Førstelektor Steinar Svarte ved IVT-fakultetet ble tildelt Studentenes Pedagogikkærespris 2017/18. Her sammen med Lasse Olavsen Øien, leder av Campustinget.

Veteranen Svarte, som er førstelektor ved Institutt for elektroteknologi ved IVT-fakultetet, fikk med seg en solid stabel godord i tillegg til mer synlige bevis for sin innsats for studentene på elkraft. For som det het i begrunnelsen fremført av Lasse Olavsen Øien, leder av Campustinget:

«Årets vinner blir beskrevet som en person som lever og ånder for faget, kun toppet av sitt engasjement for studentene og deres læring. Det er nok første gang i SPÆPs historie at ordet rockestjerne har blitt nevnt i en nominasjon. Men årets vinner har som foreleser blitt beskrevet nettopp som en rockestjerne.»

Flink til å motivere

Øien påpekte at det til foreleserne blir stilt klare forventninger til innlevelse og lyst til å lære fra seg, evner Steinar Svarte har i monn, ifølge begrunnelsen:

«I forelesningene kombineres teori med praktiske eksempler, undervisninga tilpasses studentene og foreleseren tar alltid mot studentene på kontoret med et smil». Han kommer med motiverende meldinger og skryt av klassen, er opptatt av at universitetet skal være tett på næringslivet – og at lærestedet skal være i front.

«For HiN og UiT har han gjort mye studentene kan være takknemlige for. Og selv om pensjonsalderen nærmer seg, kan man bare anta at han vil fortsette å bidra, på en eller annen måte», het det i begrunnelsen.

- Formidabel innsats

Prisvinneren selv takket hjerteligst for prisen, men var mest opptatt av å understreke hvor stolt han er av studentene på elkraft, studenter som han også ville dele prisen med.

I alt åtte nominerte var på plass da årets SPÆP skulle deles ut. I tillegg til Steinar Svarte var både Hilde Henriksen, Svein Erik Sveen, Jostein Bratlie, Bjarte Hoff, Jostein Starbo, Alexander Pankratov og Rune Dalmo nominert.

«Det er jo passelig at SPÆP-utdelingen finner sted på Valentinsdagen, da vi har en kjærlighet for lærere som gjør en formidabel innsats for studentene. De flotte lærerne vi har stående her oppe har gjort en ekstra innsats i år som har gjort at studentene deres vil gi noe tilbake. Akkurat derfor har vi SPÆP-utdelingen; for å gi heder og ære til dere lærere som år etter år bidrar til å gjøre studenthverdagen lettere», sa Øien til de mange fremmøtte.

...og etterpå vanket det kake på de mange fremmøtte. 

Studentenes pedagogikkærespris (SPÆP) tildeles en faglærer, foreleser eller veileder på campus Narvik som har gjort seg bemerket blant studentene. Eller som det heter i statuttene:

"Æresprisen er ment å framheve det faktum at god formidlingsevne – og ikke bare foreleserens rent faglige kvalifikasjon – er avgjørende for utbyttet av undervisningen. Det er ikke antall stemmer som gir en vinner, men begrunnelsen for hvorfor en synes sin kandidat er verdig prisen."

Prisen har lange tradisjoner og henger høyt blant de akademisk ansatte ved UiT i Narvik.

 

 

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 14.02.18 00:00 Oppdatert: 14.02.18 17:21
Narvik
Vi anbefaler