Gikk fra datateknikkstudiet og rett ut i jobb

De tilhørte begge første kullet ved UiTs ingeniørstudie i Datateknikk i Bodø. Nå roser de mottakelsen de har fått av IT-miljøet i byen: - Vi fikk jobbtilbud før vi var ferdige med studiene, forteller Kristin Skjørseter og Magnus Finvik.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 14.02.18 00:00 Oppdatert: 15.02.18 08:54
Bodø

Kristin Skjørseter og Magnus Finvik ved de nye samarbeidsstasjonene ved Datateknikk-studiet. - Stasjonene har gjort det enda mer attraktivt å sitte på skola og jobbe, sier pionerstudentene ved studiet. De roser Bodøs IT-miljø for å ha lagt forholdene godt til rette for UiT-studentene. Foto: Helge Fredriksen

Sommeren 2017 avsluttet de bachelorstudiet i Datateknikk og Kristin kunne gå til jobb som systemutvikler i Private barnehagers landsforbund (PBL) i Bodø, mens Magnus valgte å gå videre som representant i Trainee Salten. Nå roser begge IT-miljøet i Bodø for suveren oppfølging av datateknikk-studentene – og slår fast at næringslivet også lokalt trenger flere, mange flere, med IT-utdanningen.

Glade for mentor-ordningen

- Vi fikk hver vår mentor som hjalp oss med å sette teori ut i praksis, og som fungerte som en sparringspartner gjennom studietiden. Samtidig bidro de til at vi ble bedre kjent i og med IT-miljøet i Bodø, sier Magnus.

- Mentorordningen fungerte meget bra. Mentorene er opptatt av at studentene selv må vise initiativ og engasjement. Det er jo utrolig viktig ikke minst når du selv skal ut og søke jobb eller samhandle med andre i jobben din. Da nytter det ikke å sitte på sidelinja og vente på at ting skal komme til deg, sier Kristin, som forteller at mentorene dyttet studentene med i foreninger og ut på arrangementer.

Mentorordningen ble organisert av IT-forum ved Tom Steffensen.

Lyst å bli bedre kjent med studiet og søke opptak? Les mer her

- Han dro oss studenter med på mange konferanser der vi fikk anledning til å møte enda flere fra næringslivet, forteller Kristin og ramser opp både dronekonferansen, Telestormen, ATEA Community – samt seminarer og pubkvelder gjennom RecruIt, rekrutteringsprosjektet for IT-næringen i Bodø.

Stipend og sommerjobb

For studentene ved Datateknikk-studiet har vært ettertraktede, svært ettertraktede. De har kunnet nyte godt av både stipend, relevante sommerjobber og jobbgaranti etter endte studier. Magnus forteller at han søkte og fikk stipend fra DIPS AS, en ledende leverandør av e-helsesystemer til norske sykehus – og med kontor i Bodø.

- Jeg jobbet litt der ved siden av studiet og fikk også sommerjobb hos DIPS. Vi fikk også muligheten til å skrive bacheloroppgaven via DIPS, forteller han.

- Har kompetansen dere har tilegnet dere gjennom studiet gjort dere attraktive på jobbmarkedet?

- Vi tror det. Det vil si, vi fikk jo jobbtilbud allerede før vi var ferdige som studenter, sier de to.

De påpeker begge at jobbmarkedet ser ut til å være godt – også lokalt. En rekke IT-jobber er lyst ledige i Bodø. Flere vil komme. Og Magnus understreker at en lokal masterutdanning på området også ville vært av det gode:

- Det vil alltid være behov for folk med enda mer dyptgående kunnskaper.

God kontakt med Nord

På mange områder har førstekullet med datateknikk-studenter i Bodø brøytet vei for de som kommer etter.

- I starten var vi nok ikke så godt integrert opp mot studentene ved Nord universitet. Det bedret seg, og vi fikk veldig god kontakt den veien etter hvert, blant annet gjennom deltakelse i fadderordningen. Kontakten med UiTs organisasjon i Narvik ble også god etter hvert, forteller Magnus.

Kristin påpeker at det yngre IT-miljøet i Bodø er blitt bedre og større – også som følge av datateknikk-studentene. Og at jentene på utdanningen tok ansvar for å dra i gang sosiale tiltak. Deriblant Girl Geek Dinners Bodø, en uformell nettverksorganisasjon som fremmer kvinner i IT- og teknologibransjen.

- Vi trenger at flere jenter velger datautdanning, understreker Kristin Skjørseter.

 

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 14.02.18 00:00 Oppdatert: 15.02.18 08:54
Bodø
Vi anbefaler