Lørdagsuniversitetet kommer til Narvik

Finnes det fornuft i Trump sin verden? spør Ole Egil Distad Andreassen når UiTs særdeles populære foredragsserie Lørdagsuniversitetet endelig inntar Narvik.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 13.02.18 00:00 Oppdatert: 13.02.18 11:32
Narvik

Er Trumps Amerika noe nytt - en alliert som overhodet ikke tenker som oss, er blant spørsmålene som stilles når Lørdagsuniversitetet for første gang arrangeres i Narvik. Foto: The White House

Gjennom flere år har UiT Norges arktiske universitet invitert til populærvitenskapelige foredrag med sine forskere via Lørdagsuniversitetet. Men da først og fremst i Tromsø. Responsen har til tider vært formidabel. Sist sesong var interessen for enkelte av foredragene så stor at folk måtte avvises i døra. 

Nå kommer altså Lørdagsuniversitetet til Narvik. 2018 er året da UiT feirer 50, og i den forbindelse er planen at UiT i Narvik skal arrangere fire runder med den populære foredragsserien.

Verden sett fra Trumpland - og Narvik

Allerede lørdag 17. februar er det klart for første arrangement når førsteamanuensis ved Handelshøgskolen i Narvik, Ole Egil Distad Andreassen, foredrar med utgangspunkt i tittelen «Finnes det fornuft i Trump sitt Amerika?».
Valget av Trump har sjokkert oss i Norge. Noen er glade for en som "sier det som det er", andre er sjokkerte over at Amerika plutselig ser så annerledes ut. Er Trumps Amerika noe nytt - en alliert som overhodet ikke tenker som oss – ser vi en ny kulturkamp der de unge står mot de gamle, eller er Trump bare en mer ufiltrert representant for et Amerika som alltid har vært en helt annen verden?  Ole Egil tar et perspektiv fra Trumpland fremfor noe, Oklahoma, og et fra Narvik og snakker om hvorfor verden ser så annerledes ut fra de to ståstedene.

Jurist og siviløkonom

Ole Egil er narvikgutt - eller rettere sagt Ankenes-gutt - god som noen, men bosatt mesteparten av året i Oklahoma der han er finansdirektør i et oljeselskap i Oklahoma City. Han er jurist, siviløkonom og har doktorgrad fra The Johns Hopkins University, Washington DC.

Ole Egil Distad Andreassen. Foto: Privat


Og er altså i tillegg ansatt ved Handelshøgskolen ved UiT i Narvik.

- Flott møteplass

Opplegget rundt Lørdagsuniversitetet er enkelt: Arrangementene er åpne for alle. Foredraget er på rundt tre kvarter, deretter er det åpent for spørsmål fra tilhørerne.
- Kommunikasjon og formidling er av UiTs kjerneoppgaver og en stadig viktigere del av vårt samfunnsoppdrag. Lørdagsuniversitetet er i så måte er en flott møteplass hvor befolkningen og universitetet kan komme i kontakt med hverandre på en mer uformell måte. Dette er et tiltak jeg som rektor setter stor pris på, sier Anne Husebekk, rektor ved UiT Norges arktiske universitet.

Sted for historiens første lørdagsuniversitet i Narvik er auditoriet ved Narvik Krigsmuseum – og datoen altså 17. februar.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 13.02.18 00:00 Oppdatert: 13.02.18 11:32
Narvik
Vi anbefaler