Flere vil til Næringslivsdagen

Ikke bare vil tunge internasjonale bedrifter som Statoil og Kongsberg-gruppen presentere seg for ingeniørstudentene. Nå stiller også aktører i helse- og omsorgsektoren på den tradisjonelle Næringslivsdagen ved UiT i Narvik.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 30.01.18 00:00 Oppdatert: 30.01.18 10:53
Narvik

Stadig flere bedrifter ønsker å presentere seg under Næringslivsdagen ved UiT i Narvik. 

- Vi ser en økning i antallet bedrifter som ønsker å delta her sammenlignet med forrige arrangement. Det er veldig positivt. Ikke minst med tanke på at vi denne gang arrangerer Næringslivsdagen i januar, et tidspunkt som egentlig er ugunstig for bedriftene, sier Lasse Øien, kontaktperson for Næringslivsdagen 2017/18 ved UiT i Narvik.

Årlig karrierearrangement

Arrangementet er UiT Narvik-studentenes eget årlige karrierearrangement. Siden oppstarten i 2004 har hundrevis av virksomheter og tusenvis av studenter her hatt muligheten til å knytte nærmere kontakt. Gjennom dagen kjøres det fortløpende bedriftspresentasjoner. I tillegg er det stands der det aktivt kan rekrutteres til for eksempel trainee-stillinger og sommerjobber.

Her finner du oversikten over påmeldte bedrifter

Også helse og økonomi

Nytt av året er at studentene ikke bare har henvendt seg til bedrifter som jakter fremtidige ingeniører, men også solgt arrangementet inn for bedrifter i helse- og omsorgssektoren samt økonomisektoren.

- UiT i Narvik har både sykepleierstudenter ved helsefakultetet og økonomistudenter ved Handelshøgskolen i tillegg til ingeniørstudenter. Og når vi da fikk henvendelser om det ikke var mulig å inkludere de to førstnevnte studentgruppene i arrangementet, så gjorde vi jo det, sier Øien.

Det betyr at blant andre UNN, KOA og rådgivningsselskapet BDO Norge nå har meldt sin ankomst onsdag.

Frokost, stand og presentasjoner

Programmet for dagen omfatter blant annet CV- og søknadskurs for studentene med UiTs Senter for Karriere og Arbeidsliv tirsdag ettermiddag. Onsdag morgen er det så det frokost for påmeldte bedrifter der dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi, Bjørn Solvang, ønsker velkommen. I tilknytning til frokosten blir det også servert et foredrag om kunstig intelligens, robotisering og digitalisering. Mellom klokken 10.00 og 14.30 er det så klart for stands i Glassgata samt bedriftspresentasjoner i auditorium 2 og 3.

Her finner du programmet for årets arrangement

- Jeg regner med at studentene kjenner sin besøkelsestid – og stiller godt forberedt når Næringslivsdagen åpner, sier Lasse Øien.
Ifølge Øien vil den neste Næringslivsdagen bli arrangert i månedsskiftet oktober/november i år.

 

 

 

 

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 30.01.18 00:00 Oppdatert: 30.01.18 10:53
Narvik
Vi anbefaler