Nytt lederkurs våren 2018

Handelshøgskolen ved UiT har utviklet emnet BED-6014 Konkurransekraft i praksis, 10 studiepoeng. Emnet er tilpasset nordnorske ledere og bedriften de arbeider i er pensum. Konkurransekraft i praksis er utviklet i samarbeid med Ledelse i Nord.
Hemmingsen, Heidi M
Publisert: 19.01.18 00:00 Oppdatert: 19.01.18 12:36
Tromsø

Jobber med konkrete bedrifter

Målet med programmet «Konkurransekraft i praksis» er å tilby et praktisk rettet studie for ledere som ønsker å styrke sin kompetanse på strategi og endringsprosesser.

 

Universitetslektor Finn Steinar Heimly Foto: Rudi Caeyers

- Vi flytter pensum inn i bedriften gjennom konkrete endringer og forbedringer for de bedriftene vi studerer. Når vi arbeider med å implementere endring i en konkret bedrift oppnår vi en dybdelæring som det ikke er mulig å oppnå for vanlige studenter som ikke er i arbeid. Muligheten til å arbeide med strategi og endring i konkrete bedrifter gjør dette programmet unikt, sier Heimly.

 

Endringsledelse

Mange organisasjoner opplever at endringer svekkes som følge av at lederen ikke er god nok i relasjonen til sine medarbeidere. Konkurransekraft i praksis vil ha fokus på hvordan en lykkes i å få medarbeiderne til å implementere de endringene som besluttes i strategien og bedriftens plan for lønnsomhet.

 

Programmet ser også på de strukturene bedriften har for å beslutte og gjennomføre endringer. Hvor ofte gjennomfører en styremøter, ledermøter og avdelingsmøter? Og hvordan er kvaliteten i gjennomføringen av disse møtene?

 

- Det er nyttig for alle organisasjoner å tenke gjennom disse tingene, både de som arbeider innenfor privat og offentlig sektor, sier Heimly.

 

Ledergrupper

Konkurransekraft i praksis er utviklet i samarbeid med Ledelse i Nord i Tromsø, som har lang erfaring med lederutvikling innenfor private og offentlige virksomheter.

 

- Studiet er tilpasset ledere som arbeider i kommersielle bedrifter og i offentlige virksomheter. I planleggingen har vi lagt vekt på å gjøre innholdet så virkelighetsnært som mulig. Programmet skal gi deltakerne maksimal læringseffekt, sier Kurt Sverre Knudtsen i Ledelse i Nord.

 

Første samling i mars

Konkurransekraft i praksis gir 10 studiepoeng og går over tre samlinger på to dager og en samling på en dag. Første samling er 14. - 15. mars 2018.

 

- Det er ingen tradisjonell skoleeksamen, men studentene vurderes ut fra arbeidsoppgaver underveis og hvordan de presenterer dette arbeidet på samlingene, sier Heimly. 

Hvordan søke?

Mer informasjon om emnet og hvordan du søker finner du her.  

Hemmingsen, Heidi M
Publisert: 19.01.18 00:00 Oppdatert: 19.01.18 12:36
Tromsø
Vi anbefaler