Det er tradisjon for å feire soldagen i Tromsø 21. januar, dagen da sola kryper over fjellene sør for byen. I år inviterer vi barnefamilier og kinotrøtte gjester til bålkos, boller og fortellerstund på Polarmuseet." /> Det er tradisjon for å feire soldagen i Tromsø 21. januar, dagen da sola kryper over fjellene sør for byen. I år inviterer vi barnefamilier og kinotrøtte gjester til bålkos, boller og fortellerstund på Polarmuseet." />

Soldagen på Polarmuseet

Det er tradisjon for å feire soldagen i Tromsø 21. januar, dagen da sola kryper over fjellene sør for byen. I år inviterer vi barnefamilier og kinotrøtte gjester til bålkos, boller og fortellerstund på Polarmuseet.



Kl. 12 forteller museumslærer Merete Ryen soldagseventyr ute ved bålet. Deretter kan barna lage sin egen sol inne i museet, og fritt utforske utstillingene våre.

Vi markerer samtidig siste utstillingsdag av videoverket Antifreeze: Rehearsals as Score, laget av Katja Aglert. Verket forandrer seg på daglig basis i hele mørketidsperioden, og på Soldagen kan du få med deg versjon 62 av 62 – altså aller siste versjon. For det voksne publikummet byr vi også på en samtale om kjønn og det polare mellom Aglert og professor i litteraturvitenskap Johan Schimanski (kl. 13). Se eget arrangement.

Du kan lese mer om Antifreeze: Rehearsals as Score her: uit.no/antifreeze

Gratis adgang for alle mellom kl. 11-14. Velkommen!

Når: 21.01.18 kl 12.00–14.00
Hvor: Polarmuseet
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig:
Legg i kalender