Gratis kino for UiT-ansatte og - studenter i Narvik

Velkommen til en gratis filmaften på Aurora Kino, Narvik, i regi av TIFF og UiT Norges arktiske universitet! Årets film er: There is a house here.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 04.01.18 00:00 Oppdatert: 04.01.18 15:35
Narvik

TIFF og UiT Norges arktiske universitet inviterer sine studenter og ansatte i Narvik til gratis filmaften torsdag 11. januar. 

Årets utgave av den særdeles populære Tromsø International Film Festival (TIFF) går av stabelen 15. - 21. januar. UiT Norges arktiske universitet er en av festivalens samarbeidspartnere, og i den forbindelse settes det opp en gratis forestilling for UiT-ansatte og -studenter med en av TIFFs filmer i Narvik torsdag 11. januar.

Meld deg på her

Her er litt mer om filmen:

Filmskaperen Alan Zweig reiser til Nunuvut i det nordlige Canada for å lage film om inuittene. Men han tramper så ettertrykkelig inn i stuene – og på følelsene – til folk, at det er et under det blir en film i det hele tatt. Han får halv-motvillig hjelp av sin venn Tatanniq (Lucie) Idlout, Inuk-rockeren som har flyttet hjem. Takket være henne kommer vi tett på det en har beskrevet som «et samfunn som har tålt tiår med traumer, og nå desperat lengter etter rom å puste i». Et samfunn som også er preget av motstandsdyktighet og håp.

Regissør Zweigs varemerke er å bruke seg selv i filmene, og han er ikke redd for å vise seg hjelpeløs og naiv. Hans kompromissløse, ærlige stil får også folk til å vise fram sine egne arr – for at vi skal få vite og forstå. Dette er en knallsterk, usminket og tidvis veldig morsom film om livet som urfolk i det høye, kalde nord. 

Alan Zweig var både skuespiller, sjåfør, manusforfatter, regissør og produsent, før han fant sin plass som dokumentarfilmskaper. I sine første filmer rettet han kamera inn mot sitt eget liv, men har nå fått rykte som en slags «gatas antropolog». Han er født og oppvokst i Toronto, Canada, og er nå en av landets mest markante filmskapere.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 04.01.18 00:00 Oppdatert: 04.01.18 15:35
Narvik
Vi anbefaler