Listevalg til studentparlamentet

Fra den 12. mars til den 21. mars i år arrangeres det listevalg til studentparlamentet. De som ønsker å stille liste må ha levert disse inn til studentparlamentets arbeidsutvalg innen 28. februar. 
Henriksen, Frode
Publisert: 03.01.18 00:00 Oppdatert: 03.01.18 09:29
Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik

Studentparlamentet er det øverste studentorganet ved UiT. Fra og med høstsemesteret 2018 skal det bestå av 25 studenter, hvorav 19 skal velges ved listevalg.

Listerepresentanter på valgstand Foto: Studentparlamentet

Listevalget fungerer omtrent slik som kommune-, fylkestings- og stortingsvalg i Norge. Man går sammen flere stykker og stiller en liste, og de stemmeberettigede (alle semesterregistrerte studenter ved UiT) har anledning til å stemme på den listen de ønsker.

For å stille en liste er det noen krav. Det kanskje aller viktigste er at alle som står på listen må være semesterregistrerte studenter ved UiT (eller være innvilget permisjon fra studiene som følge av tillitsverv enten ved UiT eller i den nasjonale studentbevegelsen).

Det andre kravet er at en liste må bestå av minst 2/3 så mange personer som skal velges i listevalget. Det vil si 13 stykker.

Lister som skal stille i valget må være levert inn innen 2 uker før valgstart, noe som i år vil si den 28. februar. Listene leveres til studentparlamentets arbeidsutvalg, på adressen au@sp.uit.no

Studentparlamentet presenterer valget på siden  spvalg.no , hvor de enkelte listene også gis anledning til å presentere sitt politiske program og sine kandidater.

Du kan lese mer om valgreglene her: Valgreglement for studentparlamentet  

Henriksen, Frode
Publisert: 03.01.18 00:00 Oppdatert: 03.01.18 09:29
Tromsø Alta Hammerfest Kirkenes Harstad Narvik
Vi anbefaler