BFE prisvinnere 2017

Årets prisvinnere ble offentliggjort på julebordet til BFE på fredag. Her er vinnerne!
Bludd, Ellen Kathrine
Publisert: 18.12.17 00:00 Oppdatert: 19.12.17 11:56

Formidlingsprisen 2017 - Gabriela Wagner

Gabriela Wagner er kronobiolog, har jobbet som forsker ved UiT siden 2013, og har de siste årene vært en svært aktiv formidler. Hun er hyppig intervjuet på Radio, TV, og i aviser om sin forskning på ryper og rein ved UiT, og hvordan vi mennesker her nordpå påvirkes av mørketida på vinteren og midnattssola på sommeren. Wagner har nylig hatt flere nyhetsoppslag / videointervju på BBC World Service.  Hun underviste også nylig om ryper i arktiske områder på barneuniversitetet, som er et tiltak for barn mellom 7 -12 år i Tromsø. Vinneren er svært synlig og aktiv med formidling av forskning på sosiale medier, og vært en viktig pådriver for å få på plass faggruppens nyetablerte Facebookgruppe og nettside/blogg.

Les også: Hvordan sove godt i mørketida

Les også: Du skal sova bort sumarnatta 

Utdanningsprisen 2017 - 
Roar Kristoffersen

Roar Kristoffersen er en dyktig underviser og foreleser. Forelesningene er spennende og interessante, til tross for at temaet klassifisering av parasitter ofte kan være tørt og kjedelig. Roar fanger studentenes interesse med spennende eksempler og god formidling. I tillegg bruker Roar en god del humor i undervisningen, noe som faller godt hen hos studentene og som igjen bidrar til at kjedelige detaljer kan være mye lettere å huske.

Feltkurset i BIO-3519 er en svært interessant og lærerik del av kurset. Studentene drar til Takvatn sammen med Roar for å undersøke parasitter i ørret, røye, snegl og andre dyr. De får lov til å plaske rundt i strandsonen iført vadebukser og lete etter snegl, marflo og stingsild, og sette garn for så å dra de opp neste dag. Her undersøkes fiskene for bendelmark og annet ”småsnacks” av parasitter som måtte finnes i fisken. Selv om telling av bendelmark i tarmen på en røye kan være tidkrevende og slitsomt stilte Roar opp og svarte alltid på spørsmål.

Roar er en imøtekommende foreleser som er flink til å se studentene. Kontordøra er alltid åpen hvis man skulle ha noen spørsmål. Oppsummert er Roar en dyktig og imøtekommende foreleser med god sans for humor, som fortjener å få oppmerksomhet for sitt bidrag til et godt læringsmiljø på fakultetet. 

Les også: Storørreten er tilbake i dårlige fiskevann

Utdanningsprisen 2017 - 
Per-Arne Amundsen

Amundsen utviser en fantastisk entusiasme for biologi-faget, og er en enestående inspirator og motivator for sine studenter.

Han har tydelige, interessante og engasjerende forelesninger. Han konkretiserer, eksemplifiserer og aktiverer studenter gjennom rollespill, enkle forsøk og eksperimenter, gode feltarbeid og feltkurs. All undervisning foregår med en glede og entusiasme for faget som smitter over på studentene. Amundsen er også en pådriver for å arrangere seminarer og faglige diskusjoner, og inviterer foredragsholdere fra eksterne miljøer, og skaper faglig bredde i miljøet.

Det er stor enighet på tvers av kull at Per-Arne er og har vært en dyktig, inspirerende og godt likt underviser, som motiverer for videre studier.

Les også: Storørreten gjenoppstod etter 50 år

Forskningsprisen 2017 - 
David Hazlerigg

For hans fremragende evne til å identifisere og formulere nyskapende problemstillinger, til å designe studier for å etterprøve disse, og til å presentere og begrunne sine ideer på en overbevisende måte. David har hatt en stor og positiv innvirkning på utvikling av AMB og spesielt knyttet til forskningsgruppen i kronobiologi –vitenskapen om livsrytmer eller periodiske variasjoner i en organismes liv. David har bidratt til et betydelig løft innen ekstern finansiering, og var den første i Norge til å motta støtte fra det prestisjetunge Human Frontiers Science Program. I løpet av de 4 år David har vært ved UiT har hans innsats medført at forskningsgruppen er blitt mer enn dobbelt så stor. David har også et betydelig antall publikasjoner i høy rangerte vitenskapelige journaler som Current Biology, PNAS, m flere. Hans arbeider er også hyppig sitert.

Les også: Lys og salt - hormonet thyroxin spiller en kritisk rolle i laksens eventyrlige liv

Utviklings- og fornyingsprisen 2017 - Tone Berre, Maria Myklestad og Lisbeth Nordøy

De tre har nå gjennom flere års iherdig virksomhet bidratt til at BFE-fakultetet er i fremste rekke med å ha tatt i bruk digital eksamen. I dette arbeidet er det ikke slik at vi har kommet til ferdig dekket bord. Testing og bidrag til videreutvikling har tatt mye av deres tid – over lang tid. Opplæring av faglige ansatte slik at de kan være med på eksamensprosessen har vært en viktig del av arbeidet. Bruk av det nye digitale verktøyet har gjennom deres nitidige og iherdige misjonsvirksomhet kunnet bli tatt i bruk også innenfor realfagene (biologi), hvor behovet for bruk og figurerer og tegninger i oppgavene og besvarelsene er nødvendig. Og innenfor økonomi-faget, hvor ulike matematiske tegn og formler er utfordrende. Ingen hindring har vært for stor for disse tre, som gjennom tett samarbeid med faglige har lyktes med å digitalisere og dermed effektivisere dette arbeidstunge feltet hos oss.

Uten de tre; Lisbeth, Maria og Tone sin dedikerte innsats over lang tid, ville ikke fakultetet vært der vi er i dag.

‘Den Glade Laks’ 2017 - Nils Magne Larsen

Nils Magne deler villig vekk fra livet sitt - med stor underholdningsverdi for oss andre. Gjennom humor og latter sprer han hygge og omsorg til oss alle. Han får oss til å le og til å føle oss som en del av et større felleskap.

Han inkluderer og utfordrer oss alle med sine gode historier og skråblikk på livet i akademia. Han er en viktig bidragsyter til det fantastisk flotte miljøet vi har på Handelshøgskolen i Harstad.

Les også: Gjesteblogger Nils Magne Larsen skriver om å obdusere et prosjekt før det igangsettes.

Bludd, Ellen Kathrine
Publisert: 18.12.17 00:00 Oppdatert: 19.12.17 11:56
Vi anbefaler