Handelshøgskolen får ny leder

Professor i markedsføring, Nina K. Prebensen, tar med sin kunnskap om økonomi, marked og samskaping av bedrifter, når hun nå trer inn som ny instituttleder ved Handelshøgskolen.
Bludd, Ellen Kathrine
Publisert: 13.12.17 00:00 Oppdatert: 13.12.17 11:13

Ny instituttleder ved Handelshøgskolen ved årsskiftet Nina K. Prebensen. Foto: Rudi Caeyeres

Nina K. Prebensen, vil fokusere enda mer på samarbeid når hun skal være leder for  Handelshøgskolen ved UiT. Samarbeid med næringslivet for å skape enda bedre kandidater til stillingene de ønsker å fylle, mer samarbeid med de andre instituttene ved BFE-fakultetet, og mer samarbeid med de andre campusene der Handelshøgskolen utdanner og forsker. 

- Vi har hatt en tid nå med fusjoner og flytting til nytt bygg, nå må det satses enda mere mot næringslivet, sier den nye instituttlederen. - Vi kan også bli flinkere til å vise frem de flinke studentene våre, sier Prebensen.  

Events og turisme

Prebensen, som opprinnelig er fra Alta, har tidligere både forsket, undervist og vært leder for Institutt for reiseliv ved UiT Campus Alta. Hennes forskning på verdiskapning, event-planlegging og naturbasert-turisme har produsert mange vitenskapelige arbeider, kronikker og bøker. På spørsmål om hun syns det er mye ansvar og mye jobb å være instituttleder for et så stort institutt som Handelshøgskolen, så svarer hun: 

- Vi får gjøre sånn som i Finnmarksløpet, vi tar et hundespann om gangen. 

Nina Prebensen har vært styreleder og styremedlem i Finnmarksløpet. Hun er medeier og har også forsket på Finnmarksløpet. Foto: privat

Campuserfaring

Nina Prebensen mener at hennes bakgrunn fra både campus Alta og campus Harstad er en fordel som instituttleder, ettersom hun kjenner kulturene på disse stedene. Den nye instituttlederen gleder seg til å bli kjent med campus Narvik også. 

- Jeg gleder meg mest til å farte rundt og jobbe med alle campuser. Vi har mange ressurser som venter på å bli brukt, nå er det tid for det, sier Prebensen.

Ledelsen ved BFE-fakultetet er veldig glade for at Nina Prebensen går inn som ny leder ved Handelshøgskolen.  - Vi er svært fornøyd med å igjen rekruttere en solid fagperson til lederteamet ved BFE-fakultetet og Handelshøgskolen ved UiT, sier dekan Edel Elvevoll. 

- Vi er et av de største instituttene på UiT. Det er en utfordring, men det skaper også mange muligheter, sier den entusiastiske nye lederen. Sammen med 143 medarbeidere, fordelt på 4 campus i Nord-Norge, har vi gode muligheter til å styrke vår posisjon både nasjonalt og internasjonalt, sier Prebensen.

Prebensen har både forsket og undervist ved universiteter internasjonalt. Her ved Graduate School of Hospitality and Tourism Management, Seoul, Sør-Korea.  Foto: privat

Globale nettverk

Nina K. Prebensen er opptatt av å bygge nettverk og samarbeide internasjonalt. 

- Jeg ble nylig invitert med i et EU-prosjekt basert i samarbeid med engelske og italienske institusjoner, forteller den nye instituttlederen. 

Prebensen har utviklet et stort internasjonalt nettverk, som fører til at hun ofte blir invitert med til å bidra i ulike forskningsprosjekter.

Hun har også hatt forsknings-og undervisnings-opphold både i Vietnam, Australia og USA. 

- Jeg har lært mye om utdanning på andre institusjoner, og hvordan de legger stor vekt på kvalitet og utveksling, forteller Prebensen. 

Nina K. Prebensen tar over som instituttleder etter Derek Clark ved årsskiftet. 

Bludd, Ellen Kathrine
Publisert: 13.12.17 00:00 Oppdatert: 13.12.17 11:13
Vi anbefaler