Næringslivsledere presenterte bok om skjønn i ledelse

Redaktørene av boken Ledelse og skjønnsutøvelse – analyse, intuisjon og forhandlinger ba to næringslivsledere gi sin oppriktige mening om boken. Det ble både ros og ris.
Brøndbo, Stig
Publisert: 11.12.17 11:00 Oppdatert: 11.12.17 11:19

Da boken Ledelse og skjønnsutøvelse – analyse, intuisjon og forhandlinger ble presentert på UiT Norges arktiske universitet ble næringslivslederne Hugo Rystrøm fra ipluss (t.v) og Bård Jørgensen fra Remks Miljøpark AS (t.h) invitert til å kommentere boken av redaktørene Harald Torsteinsen og Turid Moldenæs. Foto: Stig Brøndbo
Daglig leder i konsulentselskapet ipluss, Hugo Rystrøm, har latt seg inspirere av innholdet i boken. Foto: Stig Brøndbo
Administrerende direktør i Remiks Miljøpark AS, Bård Jørgensen, kom med både ris og ros da han kommenterte den nye boken. Foto: Stig Brøndbo

– Boken er så inspirerende at den allerede har ført til endinger i vårt opplegg til ledere. Vi kommer til å vie mer tid til nettopp skjønn i våre lederkurs, sier Hugo Rystrøm, daglig leder i konsulentselskapet ipluss. Sammen med administrerende direktør i Remiks Miljøpark AS, Bård Jørgensen, fikk Rystrøm i oppgave å kommentere boken Ledelse og skjønnsutøvelse – analyse, intuisjon og forhandlinger og presentere den på en boklansering på UiT Norges arktiske universitet.

Ris og ros
De to næringslivslederne hadde forskjellig tilnærminger til innholdet i boken, men var for det meste enige om både ris og ros.
–Skjønn er viktig for alle ledere og boken har et spennende, variert og godt innhold, men jeg skulle gjerne ha hatt større variasjoner i valget av case i boken. Jeg synes den har en litt for stor slagside mot offentlig sektor, mener Bård Jørgensen.

Situasjon påvirker
I boken diskuteres mange spørsmål knyttet til bruk av skjønn, som for eksempel om lederes holdepunkter og handlingsrom for skjønn varierer med situasjonen de utøver skjønnet i.
– Vi skriver blant annet om utøvelse av skjønn i krisesituasjoner, i stabile situasjoner og i endringssituasjoner, sier Harald Torsteinsen, professor i statsvitenskap ved UiT Norges arktiske universitet og en av tre redaktører i boken.

18 forfattere
I tillegg til de tre skrivende redaktørene har boken 18 bidragsytere, de fleste fra Nord universitet og UiT Norges arktiske universitet.
– Boka er et felles prosjekt og et resultat av et godt samarbeid i Nordnorsk nettverk for organisasjon og ledelse, sier Turid Moldenæs, professor i statsvitenskap ved UiT og medredaktør av boken.
– Det finnes mange bøker om ledelse, men det har vært lite fokus på skjønn og ledelse. Formålet med boka har derfor vært å sette søkelyset på nettopp det, sier Moldenæs.

Brøndbo, Stig
Publisert: 11.12.17 11:00 Oppdatert: 11.12.17 11:19
Vi anbefaler