Studenter setter beredskap på dagsorden

De har allerede opprettet egen blogg med faglig tilsnitt - nå vil beredskapsstudentene arrangere fagdag med topp foredragsholdere.
Nilsen, Kjetil
Publisert: 19.11.17 00:00 Oppdatert: 19.11.17 19:40
Harstad

Studiet i Internasjonal beredskap preges av en svært initiativrik og engasjert gjeng studenter. Tidligere i høst lanserte andreårskullet sin egen fagblogg. Onsdag i denne uken setter de søkelys på samfunnsberedskap, og arrangerer en åpen fagdag med to innleide kapasiteter i hovedrollene:

Kai Eide Foto: Priv.

Kai Eide - kjent diplomat, med bred erfaring fra internasjonal sikkerhetspolitikk og krisehåndtering. Han har bl.a. vært FNs spesialutsending i Afghanistan. I sitt foredrag vi han belyse hvordan internasjonale forhold har påvirket norsk politikk, fra den kalde krigen fram til en tid preget av terrorisme og global turbulens.

Hilde Bøhn
– seniorrådgiver i direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Hun vil i sitt foredrag se nærmere på totalforsvaret av Norge, og ta for seg: - Hva legger vi i begrepet totalforsvaret, sammenlignet med andre land? Praktisk tilnærming til beredskapsøvelser. Utdanning av beredskapsledere.

Hilde Bøhn Foto: Priv.

Beredskapsblogg

I forbindelse med lanseringen av studentenes egen blogg i forrige måned, het det at intensjonen er å dele kunnskaper og erfaringer relatert til studiet i Internasjonal beredskap, samt å fremme studiet mot framtidige arbeidsgivere.

En av studiets faglige «fødselshjelpere», nylig avgåtte viserektor, professor Trond Hammervoll, var tidlig ute med en hilsen og kommentar på bloggen. Der minnet han om at beredskap er et ungt fagområde, hvor det fortsatt er behov for systematisk kunnskapsutvikling.   

Internasjonal beredskap
Studentene på studiet i Internasjonal beredskap kommer fra hele landet. Studiet er samlingsbasert, så mange av studentene kombinerer studiene med jobb.

Utdanningen er for øvrig den eneste i sitt slag i Norge, og kom i stand som et trekantsamarbeid mellom de daværende høgskolene i Narvik og Harstad, og Norges brannskole. Mange av de som utdannes fra dette studiet kan forventes å ha sentrale roller i framtidige oppgaver knyttet til krisehåndtering og beredskapsoppdrag på ulike nivå.


PROGRAM - Åpen fagdag onsdag 22. november

Nilsen, Kjetil
Publisert: 19.11.17 00:00 Oppdatert: 19.11.17 19:40
Harstad
Vi anbefaler